Ετοιμάσου να φτιάξεις ψωμί μπανάνας
Μια εύκολη συνταγή που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά (χτυπημένα)
- 3 μπανάνες, ψιλοκομμένες (για πιο ζουμερό και νόστιμο αποτέλεσμα, δοκίμασε 4 μπανάνες)
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 350º / 180º.
- Ανακατεύεις το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτεις τα αυγά και τις θρυμματισμένες μπανάνες, και ανακατεύεις καλά.
- Κοσκινίζεις το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Τα προσθέτεις στο κρεμώδες μείγμα, μαζί με τη βανίλια.
- Αναμειγνύεις μόνο μέχρι να συνδυαστούν. Μην ανακατεύεις άλλο.
- Ρίχνεις σε λαδωμένο και αλευρωμένο πιρέξ.
- Ψήνεις στους 350º / 180º για 55 λεπτά.
- Το διατηρείς στο ψυγείο.