Συγκεκριμένα η Γαλλίδα συγγραφέας-food writer, Emilie Durand, αναφέρει σε δηλώσεις της στο My Domaine: «Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, η οικογένειά μου είχε πάντα αυτό το νυχτερινό τελετουργικό: τελειώναμε το δείπνο, καθαρίζαμε το τραπέζι, βάζαμε τα πιάτα στο πλυντήριο και η μαμά μου έφτιαχνε μια μεγάλη τσαγιέρα τσάι από μείγμα βοτάνων». Μπορεί να καταναλωθεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και θεωρείται remède de grand-mère ή το μυστικό-θεραπεία της γιαγιάς για πολλές από τις αδιαθεσίες που μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν.
Συγκεκριμένα, για να αποφύγεις το φούσκωμα και να βγεις στην παραλία με φλατ κοιλιά, η Durand προτείνει αστεροειδή γλυκάνισο. «Είναι εξαιρετικός για να αποφευχθεί το φούσκωμα και τα αέρια στο στομάχι, αφού βελτιώνει την πέψη».
Πώς θα το φτιάξεις
Βάλε 4 αστεροειδείς γλυκάνισους στην κούπα σου, ρίξε βραστό νερό, κάλυψε με ένα πιάτο και άφησέ το για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, αφαίρεσε τον γλυκάνισο και πιες το. Ιδανική στιγμή, μετά από ένα μεγάλο γεύμα, όπου η διαφορά θα είναι αισθητή.
Πηγή: www.savoirville.gr