Μήπως σαμποτάρεις εσύ η ίδια την ευτυχία σου;
Τι κάνεις λάθος;
Περιμένεις τα χειρότερα
Κάνεις ένα μικρό λάθος και ξαφνικά περιμένεις ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου, χωρίς απαραίτητα η κατάσταση να είναι τόσο δραματική. Εκτός από τα τρελά επίπεδα άγχους που έχεις -και είμαι σίγουρη για αυτό- το πρόβλημα είναι πως δεν κρίνεις τις καταστάσεις, αλλά έχεις τις ίδιες προσδοκίες από την κάθε μία, ακόμα και στην περίπτωση του λάθους.
Πώς θα το αντιμετωπίσεις: Η life coach Andrea Owen συνιστά την στιγμή που γίνεται κάποια στραβή και περιμένεις τα χειρότερα, να στρέφεσαι στους φίλους σου. Αφού τους έχεις μιλήσει για την κατάσταση που βιώνεις, εκείνοι πρέπει να σε βοηθήσουν. Εάν δεν μπορείς να μιλήσεις μαζί τους στο τηλέφωνο για να ηρεμήσεις, βάλε τους να σου στείλουν ένα μήνυμα που θα σε χαλαρώσει από όλο το στρες του λάθους και της κατάστασης αυτής.
Δεν πιστεύεις στις ικανότητές σου
Δεν είναι όλα θέμα τύχης σε αυτή τη ζωή. Αυτό σε κρατάει πίσω καθώς πιστεύεις ότι όλα όσα έχεις καταφέρει δεν βασίζονται στις δικές σου ικανότητες αποκλειστικά, αλλά είναι περισσότερο θέμα τύχης. Πίστεψε με, το σύμπαν δεν σε θυμήθηκε ξαφνικά! Το σύνδρομο της τύχης δεν σε αφήνει να ευχαριστηθείς αυτά που έχεις καταφέρει μόνη σου και αυτό σου στερεί την ουσιώδη ευτυχία των πραγμάτων που θέτεις ως στόχους.
Πώς θα το αντιμετωπίσεις: Ανάγκασε τον εαυτό σου να δεχθεί πραγματικά καλά σχόλια. Σίγουρα για έναν άνθρωπο που έχει συνηθίσει να αμφισβητεί καταστάσεις είναι ό,τι πιο δύσκολο μπορείς να του βάλεις. Είσαι για παράδειγμα στη δουλειά και κάποιος σου κάνει μια φιλοφρόνηση, εδώ πρέπει να βάλεις ένα στοπ στον εαυτό σου και αντί να του επισημάνεις πόσα λάθη και απροσεξίες έχεις κάνει σήμερα, να δεχθείς αυτό που σου είπε. Πρέπει να μάθεις να απαντάς με έναν τρόπο που να τιμά τη σκληρή δουλειά σου και όχι να την υποτιμά.
Συγκρίνεις τον εαυτό σου με αυτά που βλέπεις στα social media΄
Κάνεις το μεσημεριανό σου διάλειμμα και όπως κάνεις scroll down στο Instagram βλέπεις μια φίλη να είναι σε μια εξωτική χώρα και να ζει μια τρομερή περιπέτεια ή τον γείτονά σου που συμμετείχε στον μαραθώνιο την Κυριακή. Πέφτεις αμέσως στην παγίδα της σύγκρισης επειδή εσύ δεν έχεις ζήσει τίποτα από αυτά και το μόνο που σε καίει τώρα είναι το ενοίκιο του σπιτιού σου.
Πώς θα το αντιμετωπίσεις: Κάνε μια λίστα με όσα έχεις καταφέρει τελευταία και είσαι περήφανη και ακούμπησε τη σ΄ένα εμφανές σημείο έτσι ώστε να την βλέπεις. Κάθε φορά που θα μπαίνεις στο τρυπάκι να συγκρίνεις τον εαυτό σου με την φίλη σου που κάνει διακοπές στις Μπαχάμες, θυμήσου ότι και εσύ έχεις καταφέρει εξίσου καλά πράγματα και μπορείς να τα αυξήσεις ανά πάσα στιγμή.
Φοβάσαι ότι είσαι ευάλωτη
Κάποιες φορές οι γυναίκες έχουν την τάση να νιώθουν τόσο ευάλωτες, που «κατεβάζουν ρολά». Μην φοβάσαι να νιώσεις ευάλωτη παρ’ όλα αυτά, είναι μια φυσική τάση. Δεν έχεις κάνει πολλά πράγματα γιατί σε φοβίζει η έκβασή τους και πιστεύεις ακράδαντα ότι θα σε επηρεάσει ψυχολογικά.
Πώς θα το αντιμετωπίσεις: Σκέψου κάτι που διαταράσσει τη ζωή σου και άσε τον εαυτό σου να το δεχτεί ολοκληρωτικά. Πρέπει να δώσεις την άδεια στον εαυτό σου να δεχθεί το συναίσθημα και να καταφέρει να το αντιμετωπίσει με τις δικές του δυνάμεις, έτσι ώστε να επουλωθεί πλήρως. Την επόμενη φορά που κάποιος θα σου πει να σταματήσεις να είσαι τόσο συναισθηματική, απλώς χαμογέλα και προσπέρασε τον.
Πηγή: Savoirville.gr