Υλικά
- 500 γρ. ντομάτες (σφιχτές και χωρίς πολλά ζουμιά)
- 500 γρ. κρεμμύδια
- ¼ κ.γ. κανέλα
- 4 κλαδάκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα)
- 2 κλαδάκια δυόσμο (μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα)
- 3 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
- ½ κ.γ. (κοφτό) σόδα
- 400 γρ. αλεύρι + 100 γρ. (αν χρειαστεί)
- αλάτι
- πιπέρι
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. φέτα (σε τρίμματα)
- άνηθο (ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση
- Τρίβεις τις ντομάτες στον τρίφτη και τις κρατάς σ΄ένα μπολ.
- Ψιλοκόβεις τα κρεμμύδια και τα βάζεις στο μπολ με τις τριμμένες ντομάτες. Αν θέλεις μπορείς να μαράνεις λίγο τα κρεμμύδια στο τηγάνι, με προσοχή όμως να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά (τα 400 γρ. από το αλεύρι) και ανακατεύεις καλά. Το μείγμα θα πρέπει να είναι ένας χυλός που να πέφτει με σχετική δυσκολία από το κουτάλι. Μάλιστα, μπορείς αν θέλεις να το ετοιμάσεις και να το έχεις στο ψυγείο για όταν το χρειαστείς.
- Το πιο πιθανό είναι οι ντομάτες να βγάλουν λίγο νερό όσο περνάει η ώρα, οπότε μπορεί να χρειαστεί να προσθέσεις λίγο ακόμη αλεύρι.
- Ζεσταίνεις το ηλιέλαιο στο τηγάνι και όταν φτάσει τους 180°C, προσθέτεις με τη βοήθεια δύο κουταλιών 1-2 κεφτέδες και τους τηγανίζεις γυρίζοντάς τους μια φορά. Αν σπάνε, ίσως χρειαστεί να βάλεις επιπλέον αλεύρι στο μείγμα.
- Αφού πάρουν χρώμα, τους βγάζεις από το τηγάνι και τους αφήνεις να στραγγίξουν από το περίσσιο λάδι πάνω σε ένα ταψάκι στο οποίο έχεις στρώσει χαρτί κουζίνας.
- Γαρνίρεις με τη φέτα, τον άνηθο και σερβίρεις.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα