Thumbnail

Ice roll από τον Άκη Πετρετζίκη Ice roll από τον Άκη Πετρετζίκη

Ποιος, άλλωστε, δεν λατρεύει το παγωτό;
Μπορείς τώρα το καλοκαίρι να τρως άλλο επιδόρπιο, εκτός από το παγωτό; Εγώ, πάντως, όχι. Και το καλύτερο είναι πως υπάρχουν αρκετές συνταγές που δεν σε κάνουν να το βαριέσαι ποτέ!

Υλικά

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • πολύχρωμη τρούφα
  • λιωμένη κουβερτούρα
  • 100 γρ. φράουλες

Εκτέλεση

  • Ανακατεύεις σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός την κρέμα γάλακτος, με το ζαχαρούχο γάλα και το αλάτι.
  • Αδειάζεις το μείγμα σ΄ένα ταψί 30x40 εκ. με λαδόκολλα. Υπόψη, πρέπει να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού ίσα-ίσα με το μείγμα. Μεταφέρεις το ταψί στην κατάψυξη. Προσέχεις να μην γέρνει και να είναι σε ίσια θέση μέσα στην κατάψυξη. Αφήνεις να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Βάζεις τα μπολάκια που θα σερβίρεις για λίγο στην κατάψυξη για να μη λιώσει κατευθείαν το μείγμα, με το που το βγάλεις από την κατάψυξη.
  • Τώρα οι κινήσεις σου πρέπει να είναι πολύ γρήγορες. Κόβεις σε 4 ίσες λωρίδες το παγωμένο μείγμα. Από τη μικρή πλευρά ξεκολλάς τη λαδόκολλα και αρχίζεις να ρολάρεις το παγωτό με τα χέρια σου.
  • Σερβίρεις μέσα στα μπολάκια.
  • Διακοσμείς με τη λιωμένη κουβερτούρα, πασπαλίζεις με την πολύχρωμη τρούφα και σερβίρεις.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

Home