Υλικά
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- πολύχρωμη τρούφα
- λιωμένη κουβερτούρα
- 100 γρ. φράουλες
Εκτέλεση
- Ανακατεύεις σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός την κρέμα γάλακτος, με το ζαχαρούχο γάλα και το αλάτι.
- Αδειάζεις το μείγμα σ΄ένα ταψί 30x40 εκ. με λαδόκολλα. Υπόψη, πρέπει να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού ίσα-ίσα με το μείγμα. Μεταφέρεις το ταψί στην κατάψυξη. Προσέχεις να μην γέρνει και να είναι σε ίσια θέση μέσα στην κατάψυξη. Αφήνεις να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Βάζεις τα μπολάκια που θα σερβίρεις για λίγο στην κατάψυξη για να μη λιώσει κατευθείαν το μείγμα, με το που το βγάλεις από την κατάψυξη.
- Τώρα οι κινήσεις σου πρέπει να είναι πολύ γρήγορες. Κόβεις σε 4 ίσες λωρίδες το παγωμένο μείγμα. Από τη μικρή πλευρά ξεκολλάς τη λαδόκολλα και αρχίζεις να ρολάρεις το παγωτό με τα χέρια σου.
- Σερβίρεις μέσα στα μπολάκια.
- Διακοσμείς με τη λιωμένη κουβερτούρα, πασπαλίζεις με την πολύχρωμη τρούφα και σερβίρεις.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα