Υλικά
- 300 γρ. φράουλες (φρέσκιες)
- 300 γρ. ανανάς (φρέσκος)
- 1 μπανάνα
- 400 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)
- 2 κ.σ. σπόροι τσία
- 4 λεμόνια
Για το σερβίρισμα
100 γρ. φράουλες
Εκτέλεση
- Αφαιρείς το κοτσάνι από τις φράουλες και τις βάζεις σε ένα μπολ.
- Κόβεις τον ανανά στη μέση κατά μήκος, με προσοχή.
- Αδειάζεις το περιεχόμενο του ανανά με ένα κουτάλι στο ίδιο μπολ με τις φράουλες. Θέλεις όταν καθαρίσεις τον ανανά να έχεις δύο μισά “μπολάκια” ανανά, όπου θα σερβίρεις μέσα σε αυτά το frozen yogurt (δεν αφαιρείς το κεντρικό σκληρό κομμάτι του ανανά, μιας και θα περάσεις τα φρούτα από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια).
- Καθαρίζεις τη μπανάνα, την κόβεις σε κομμάτια και τη βάζεις στο μπολ με τα υπόλοιπα φρούτα.
- Μεταφέρεις το μπολ στην κατάψυξη και αφήνεις για 2 ώρες να παγώσουν τα φρούτα.
- Χτυπάς στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα παγωμένα φρούτα με το γιαούρτι και τους σπόρους τσία μέχρι να διαλυθούν τα φρούτα και να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Κόβεις τα λεμόνια στη μέση κατά μήκος.
- Αφαιρείς με προσοχή τη σάρκα με ένα μαχαιράκι κι ένα κουτάλι, αφήνοντας σκέτες τις λεμονόκουπες.
- Γεμίζεις με προσοχή τις λεμονόκουπες με το μείγμα του γιαουρτιού μέχρι το χείλος κάθε λεμονόκουπας.
- Από μερικές από τις φράουλες που κράτησες για το σερβίρισμα, αφαιρείς με προσοχή το εσωτερικό από τη σάρκα τους με ένα μικρό κουταλάκι, προσέχοντας μην τις σπάσεις. Μπορείς να γεμίσεις όσες φράουλες θέλεις από τα 100 γρ. και τις υπόλοιπες τις χρησιμοποιείς στο σερβίρισμα.
- Γεμίζεις με το μείγμα γιαουρτιού όσες από τις φράουλες θέλεις.
- Γεμίζεις και τα δύο μισά “μπολάκια” του ανανά, που έχεις κρατήσει, με το μείγμα γιαουρτιού.
- Μεταφέρεις τις γεμάτες λεμονόκουπες, τις γεμάτες φράουλες και τους γεμάτους ανανάδες στην κατάψυξη για 4 ώρες μέχρι να παγώσουν και να σφίξει το μείγμα.
- Σερβίρεις με τις υπόλοιπες φρέσκιες φράουλες κομμένες στα 4.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα