Thumbnail

Μακαρονάδα λεμονάτη με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη Μακαρονάδα λεμονάτη με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη

Είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε;
Για να "μυρίσει" θάλασσα η κουζίνα σου και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου!

Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 3 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένες) 
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 600 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάς την ουρά)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. κόλιαντρο (σε σκόνη) 
  • ¼ κ.γ. κουρκουμά (σε σκόνη)
  • 100 γρ. baby σπανάκι
  • 100 γρ. παρμεζάνα ή κάποια καλή κεφαλογραβιέρα (ψιλοτριμμένη) 
  • 3 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο (ψιλοκομμένο) 
  • 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ (ή λεμονιού) ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. χυμό λάιμ (ή λεμονιού)

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνεις τα ζυμαρικά και τα βράζεις ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που δίνουν οι οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Τα σουρώνεις, τα βάζεις σε ένα μπολ, προσθέτεις το μισό ελαιόλαδο και τα κρατάς ζεστά.
  • Παράλληλα, βάζεις ένα τηγάνι μεγάλο και αρκετά βαθύ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνεις προσεκτικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα 50 γρ. από το βούτυρο, προσθέτεις το σκόρδο και το μπούκοβο και τα σοτάρεις για 1-2 λεπτά, μέχρι  να αρχίζουν να βγάζουν τα αρώματά τους.
  • Σοτάρεις στο τηγάνι και τις γαρίδες για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τη διαφάνειά τους και να παίρνουν χρώμα.
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι, το κόλιαντρο, τον κουρκουμά και το σπανάκι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  • Αδειάζεις προσεκτικά και τα ζυμαρικά στο τηγάνι, δυναμώνεις τη φωτιά, προσθέτεις το υπόλοιπο βούτυρο, το τυρί, το φρέσκο κόλιαντρο και το ξύσμα του λάιμ (ή του λεμονιού).
  • Ανακατεύεις καλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά, και σερβίρεις με το χυμό του λάιμ (ή του λεμονιού), τον οποίο ρίχνεις την τελευταία στιγμή.
  • Ελέγχεις τα καρυκεύματα και σερβίρεις αμέσως.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

 

Home