Thumbnail

Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας από τον Άκη Πετρετζίκη Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας από τον Άκη Πετρετζίκη

Αν σου αρέσουν τα μακαρόνια, αυτή η πίτα είναι για σένα
Μια αλλιώτικη πίτα, που θα ξετρελάνει τους πάντες και θα σε χρήσει βασίλισσα της κουζίνας!

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά (κοντά με τρύπα) 
  • βούτυρο (για το βουτύρωμα του ταψιού) 
  • αλεύρι (για το αλεύρωμα του ταψιού) 
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (αλμυρό)
  • ελαιόλαδο (για το άλλειμα των φύλλων) 
  • 200 γρ. κασέρι (τριμμένο) 
  • 300 γρ. φέτα (σε κομμάτια) 
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 100 γρ. ελιές (χωρίς κουκούτσι) 
  • 200 γρ. απάκι 
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 
  • 1 κ.σ. θυμάρι (ψιλοκομμένο) 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200ο C, στον αέρα.
  • Βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, μείον 1 λεπτό, τα στραγγίζεις και τα αφήνεις στο πλάι.
  • Βουτυροαλευρώνεις ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι (35x45 εκ.) και στρώνεις τα μισά από τα φύλλα, αλείφοντας καλά με ελαιόλαδο ανάμεσα από κάθε φύλλο.
  • Ανακατεύεις όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζεις μέσα στο ταψάκι.
  • Σκεπάζεις και με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα έχεις αλείψει καλά ένα-ένα με ελαιόλαδο και διπλώνεις όμορφα τα φύλλα που έχουν περισσέψει έξω από το ταψάκι. 
  • Χαράζεις ελαφρά με ένα μαχαίρι και ραντίζεις με λίγο νερό. 
  • Ψήνεις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα για περίπου 40 λεπτά.
  • Αφήνεις λίγο να κρυώσει και κόβεις σε κομμάτια.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

Home