Thumbnail

Γιατί να το ρίξεις στο περπάτημα Γιατί να το ρίξεις στο περπάτημα

Υπάρχουν λόγοι που θα σε πείσουν να αφήσεις τις δικαιολογίες στην άκρη
Το έχει αφόρητη ζέστη δεν είναι δικαιολογία για να μην αρχίσεις το περπάτημα. Μπορείς να το κάνεις, αργά το απόγευμα προς βράδυ. Εκτός ότι αποτελεί το πλέον οικονομικό τρόπο εκγύμνασης, πιο κάτω θα βρες και άλλους σημαντικούς λόγους για να το εντάξεις στη ζωή σου.

Θα ζήσεις περισσότερο

Κάθε στιγμή που περπατάς, μπορεί  να προστεθούν 2 ώρες στη ζωή σου, σύμφωνα με έρευνα. Η άσκηση λειτουργεί ως άμυνα σε χρόνιες παθήσεις, όπως διαβήτης και καρκίνος. Τρέχεις, περπατάς μέχρι τη δουλειά, χρησιμοποιείς σκάλες αντί για ασανσέρ ή ασχολείσαι με την κηπουρική, οποιοδήποτε είδος άσκησης, είναι θετικό.

Έχεις λιγότερο άγχος

Μελέτες έχουν δείξει πως έστω και λίγα λεπτά περπάτημα μπορεί να μειώσει το άγχος και να σε χαλαρώσει μετά από μια δύσκολη ημέρα.

περπάτημα

TIP!

Μειώνεται η όρεξή σου για φαγητό. Το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσεις όταν ξεκινήσεις να περπατάς είναι ότι θα πεινάς λιγότερο. Αυτό ίσως οφείλεται στην ενδορφίνες που εκκρίνονται τη συγκεκριμένη στιγμή, ίσως υπάρχει και κάποια άλλη αιτία που ακόμη δεν είναι γνωστή, αυτό που έχει σημασία είναι πως το περπάτημα θα σε βοηθήσει να υιοθετήσεις έναν πιο υγιή τρόπο σκέψης.

Είσαι πιο χαρούμενη

Αν πας στη δουλειά με τα πόδια και αποφύγεις την κίνηση, τότε σίγουρα θα φτάσεις πιο χαρούμενη στο γραφείο. Η άσκηση θα σου δώσει ενέργεια, και κατά τη διάρκεια που θα ασκηθείς μπορείς να προγραμματίσεις το χρόνο και τη μέρα και για να αποφύγεις το άγχος.

Πηγή 

Home