Υλικά
- 200 γρ. φακές
- 150 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- φέτα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι (μικρό)
- 2 φύλλα δάφνης
- ελιές (χωρίς τα κουκούτσια)
- 2 κ. σούπας φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζεις τις φακές μαζί με τη δάφνη, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνεις και τις βάζεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αφήνεις το μπολ στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις τις ελιές, τα ντοματίνια και τη φέτα.
- Ανακατεύεις και ολοκληρώνεις προσθέτοντας το μαϊντανό και το δυόσμο.