Υλικά
- 6-7 μανιτάρια portobello
- 300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
- 250 γρ. τυριά (που λιώνουν)
- 3 κ.σ. φρυγανιά (τριμμένη)
- 1 αυγό
- λίγο ελαιόλαδο (για το λάδωμα των μανιταριών)
- λίγο φρέσκο βασιλικό
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Καθαρίζεις τα μανιτάρια από το κοτσάνι τους που το κρατάς ξεχωριστά και μ΄ένα κουταλάκι τα αδειάζεις από τα μαύρα ελάσματά τους, τα οποία μπορεί να δώσουν άσχημο χρώμα στο φαγητό σου.
- Λαδώνεις λίγο τα χέρια σου και λαδώνεις με τον τρόπο αυτό τα μανιτάρια.
- Αλατοπιπερώνεις και τα αφήνεις στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις το λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια μέχρι να πάρει χρώμα. Σοτάρεις το κρεμμύδι και έπειτα το σκόρδο. Αφού σοταριστούν όλα τα υλικά καλά, αδειάζεις το τηγάνι στο μπλέντερ.
- Τα χτυπάς για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτεις τον βασιλικό, το αυγό και χτυπάς για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη.
- Με ένα κουτάλι, ανακατεύεις τα 200 γρ. από το τυρί και τις 2 κ.σ. φρυγανιά.
- Γεμίζεις τα μανιτάρια με το μείγμα αυτό.
- Πάνω σε κάθε μανιτάρι, βάζεις 2 κ.σ. τυρί, λίγη ακόμα φρυγανιά και τα ψήνεις για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει από πάνω το μανιτάρι και να ψηθεί.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα