Υλικά
- 340 γρ. πλιγούρι
- 1.200 γρ. νερό
- 1 γλυκοπατάτα (300γρ.)
- 2 πατάτες (400 γρ.)
- 200 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια, στραγγισμένα (100 γρ. ξερό βάρος)
- 100 γρ. φρυγανιά (τριμμένη)
- 2 κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
- 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη + 1 κ.σ. έξτρα για το σερβίρισμα
- 30 γρ. τζίντζερ (τριμμένο)
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. ρόκα (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζεις το πλιγούρι και το νερό. Φέρνεις σε βρασμό, βγάζεις από τη φωτιά, καλύπτεις με το καπάκι και αφήνεις να απορροφήσει το πλιγούρι όλο το νερό και να κρυώσει.
- Παράλληλα, βάζεις τη γλυκοπατάτα και τις πατάτες σε ένα ταψί, τις τρυπάς με ένα μαχαίρι και ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20-30 λεπτά.
- Αφήνεις να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζεις και τις βάζεις στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
- Προσθέτεις στο πολυμηχάνημα τα ρεβίθια και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το πλιγούρι και το αλεύρι, και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν θέλεις να γίνουν πουρές, αλλά να δέσει το μείγμα.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτεις το πλιγούρι, το αλεύρι και ανακατεύεις με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Πλάθεις σε 15 μπιφτέκια των 150 γρ. και τα τοποθετείς σε δύο ταψιά με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους.
- Ψήνεις για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια, αφαιρείς το ταψί από τον φούρνο και με μια σπάτουλα αναποδογυρίζεις τα μπιφτέκια.
- Επιστρέφεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για άλλα 15 λεπτά.
- Σερβίρεις με ρόκα και φρέσκια ρίγανη.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα