Υλικά
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
- 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- κρέμα φουντουκιού και κακάο
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αυγό. Ανακατεύεις όλα τα υλικά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά).
- Κάνεις τη ζύμη μια μικρή μπάλα και την τυλίγεις σε πλαστική μεμβράνη. Την αφήνεις στο ψυγείο για μια ώρα.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζεις τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγεις με έναν πλάστη κάνοντας την πολύ λεπτή.
- Παίρνεις ένα καλούπι στρογγυλό, είτε ένα ποτήρι (ιδανικό θα ήταν 4 ή 5 cm σε διάμετρο) και σχηματίζεις τα μπισκότα.
- Βάζεις στο κέντρο ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα φουντουκιού με κακάο και κλείνεις τη ζύμη πιέζοντας ελαφρά τις άκρες με τα δάχτυλά σου.
- Βάζεις τα μπισκότα σε ένα ταψί και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (εξαρτάται από λίγο σχετικά με το μέγεθος). Υπολογίζεις 15-20 λεπτά το μέγιστο).
- Σερβίρεις ζεστά και πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη.