Thumbnail

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί και ζαμπόν Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί και ζαμπόν

Δίνουν την αίσθηση ότι είναι τηγανητοί, αλλά στην πραγματικότητα είναι ψημένοι στον φούρνο
Ένα πιάτο που μπορείς να το σερβίρεις είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως. Το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με αυτή τη ξεχωριστή συνταγή.

Υλικά

  • 10 κολοκυθοανθοί
  • 100 γραμμάρια καπνιστό τυρί σκαρμότσα
  • 150 γρ. ζαμπόν
  • 2 ολόκληρα αυγά
  • τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο ανάλογα με τις ανάγκες
  • αρωματικά βότανα για γεύση

Εκτέλεση

  • Πλένεις τους κολοκυθοανθούς και τους στραγγίζεις σε ένα απορροφητικό χαρτί. Κόβεις τη σκαρμότσα και το ζαμπόν σε κομμάτια και γεμίζεις τους κολοκυθοανθούς και στη συνέχεια τους κλείνεις με μια οδοντογλυφίδα.
  • Χτυπάς τα αυγά σε ένα μπολ. Βουτάς τους κολοκυθοανθούς στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Ύστερα βάζεις τους ανθούς σε ένα ταψί με λίγο λάδι και αρωματικά βότανα, όπως φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη. Ψήνεις για περίπου 15 λεπτά στο φούρνο.

Πηγή 

 

Home