Thumbnail

Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά και σάλτσα λεμονιού Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά και σάλτσα λεμονιού

Μια συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Μια υπέροχη συνταγή που σερβίρεται είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως. Το σίγουρο είναι ότι θα την απολαύσετε οικογενειακώς!

Υλικά

  • 6 πατάτες (μεγάλες, μακρόστενες) 

Για τη γέμιση

  • 18 γαρίδες (μέτριου μεγέθους) 
  • 12 μύδια (φρέσκα ή κατεψυγμένα) 
  • 1 κονσέρβα καβούρι (καλής ποιότητας) 
  • ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα) 

Για τη σάλτσα

  • 3 κ.σ. μαγιονέζα 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • άνηθο (ψιλοκομμένο) 
  • αλάτι (κατά βούληση) 
  • πιπέρι (κατά βούληση) 

Για τη γαρνιτούρα

  • κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα) 
  • ντοματίνια (κομμένα στα 4) 
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • φουντίτσες μαϊντανού

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο C.
  • Πλένεις, σκουπίζεις τις πατάτες και τις ψήνεις στο προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 60 περίπου λεπτά.
  • Καθαρίζεις τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος, την ουρά και το κεφάλι.
  • Χαράζεις τη ράχη και βγάζεις το μαύρο εντεράκι.
  • Πλένεις τα μύδια.
  • Στραγγίζεις το καβούρι και το χωρίζεις σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ βάζεις τα θαλασσινά και τα ανακατεύεις.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρεις τα θαλασσινά μέχρι να τηγανιστούν και να ροδίσουν.
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό και ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και τα αναμειγνύεις χτυπώντας τα με σύρμα .
  • Βγάζεις τις πατάτες από τον φούρνο. Τις κόβεις κάθετα στη μέση χωρίς να χωρίσεις τα δύο κομμάτια και αφαιρείς όσο μπορείς από το εσωτερικό τους για να το γεμίσεις.
  • Γεμίζεις τις πατάτες με τα θαλασσινά.
  • Περιχύνεις με τη σάλτσα και πασπαλίζεις με κρεμμυδάκια φρέσκα, ντοματίνια  και με φουντίτσες μαϊντανού.

 

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

Home