Thumbnail

Ανάνεωσε το υπνοδωμάτιο σου Ανάνεωσε το υπνοδωμάτιο σου

Υιοθετώντας σε αυτό, τις φετινές φθινοπωρινές τάσεις
Το υπνοδωμάτιο, είναι το «βασίλειο» σου. Ο χώρος που χαλαρώνεις μετά από μια απαιτητική ημέρα. Γι΄αυτό, πρέπει να το διακοσμείς με αντικείμενα που σε εκφράζουν, ανανέωνοντας το κατά περιόδους.

Χρώματα

Τα χρώματα που είναι στη μόδα φέτος είναι αυτά που δείχνουν πιο «βρώμικα» και «σκονισμένα». Παίξε με τα χρώματα, τα μοτίβα, και τις υφές, χωρίς να φοβάσαι, Αν σου αρέσει εσένα το αποτέλεσμα, τότε δεν έχει κανείς άλλος λόγο σε αυτό. Βάψε ένα τοίχο σε dusty ροζ ή σε «σκονισμένο» μπλε. Συνδύασε αυτές τις πιο «θαμπές» αποχρώσεις, με πιο έντονα χρώματα στο υπόλοιπο δωμάτιο για να του δώσεις λίγη ένταση. 

υπνοδωμάτιο διακόσμηση

Τοίχος πίσω από το κρεβάτι

Πρόκειται για έναν αρκετά «σημαντικό» τοίχο, καθώς είναι αυτός που αντικρίζεις με το που μπαίνεις στο δωμάτιο. Αντί, λοιπόν, να τον βάψεις, μπορείς πολύ οικονομικά και έξυπνα να τον κάνεις το πιο δυνατό διακοσμητικό στοιχείο του χώρου. Δώσε τη ζεστασιά του ξύλου, βάζοντας ξύλινη επένδυση στον τοίχο. Συνδύασε τις ξύλινες τάβλες με ένα ανοιχτό γκρι στους τοίχους, επίλεξε σεντόνια σε μπεζ και καφέ χρωματισμό και δώσε μερικές πιο έντονες πινελιές επιλέγοντας μικρά διακοσμητικά σε έντονα χρώματα.

υπνοδωμάτιο διακόσμηση

Πλακάκια στον τοίχο

Παρόλο που μέχρι τώρα βλέπαμε τα πλακάκια μόνο στα δάπεδα, στην κουζίνα και το μπάνιο, από σήμερα θα τα δεις με άλλο μάτι, αφού πλέον μπορείς να τα βάλεις και στον τοίχο δίνοντας ένα αριστοκρατικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο δωμάτιο. Επίλεξε πολύ μεγάλα πλακάκια σε διαφορετικές αποχρώσεις και με διαφορετικά μοτίβα. Θα σε εκπλήξει το πόσο ζεστός θα δείχνει ο χώρος με την κατάλληλη επιλογή. 

υπνοδωμάτιο διακόσμηση

Κορνίζες στον τοίχο

Ξέχασε τις κλασικές κορνίζες με πρόσωπα που χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα. Οι φωτογραφίες δεν σε βοηθούν να χαλαρώνεις γιατί ξυπνάνε συναισθηματικές εντάσεις. Επίλεξε κάδρα σε διαφορετικά μεγέθη και σχέδια, και τοποθέτησε τα άτακτα πάνω από το προσκέφαλό. Αγαπημένες εικόνες, λέξεις ή φράσεις μπορούν να είναι το κεντρικό θέμα. Βάψε τον τοίχο σε ένα έντονο χρώμα λαδί, γκρι-μωβ. Για ένα μοντέρνο δωμάτιο, χρησιμοποίησε λευκά σεντόνια και μαξιλάρια σε έντονο κίτρινο χρώμα. 

Πηγή 

 

Home