Thumbnail

Εσένα, ποιοι είναι οι ταξιδωτικοί σου στόχοι; Εσένα, ποιοι είναι οι ταξιδωτικοί σου στόχοι;

Μια γυναίκα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 ταξιδιωτικούς στόχους
Αν αποβάλλεις την πεποίθηση ότι για να ταξιδεύεις χρειάζεσαι πολλά χρήματα κάθε φορά και απλώς εκμετάλλευεσαι κάθε ευκαιρία, τότε θα εμπλουτίσεις τον εαυτό σου με εμπειρίες. Πολύτιμες! Γι΄αυτό και δεν έχεις παρά να ορίσεις τουλάχιστον 6 στόχους σε ό, τι αφορά τα ταξίδια και να τους υλοποιήσεις.

1. Βγάλε διαβατήριο και μάζεψε σφραγίδες

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα με οικογενειακές διακοπές ή ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο στο εξωτερικό ή ακόμα και κάπου που να έχει θάλασσα. Η τοποθεσία δεν έχει σημασία, αλλά είναι να μην γίνει η αρχή. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, λιγότερο από το μισό του Αμερικανικού πληθυσμού έχει διαβατήρια, που σύμφωνα με τα στατιστικά είναι λυπηρό. Κάνοντας μια μικρότερη επένδυση, μπορείς να πάρεις ένα εισιτήριο για να εξερευνήσεις τον κόσμο και να αποκτήσεις γνώσεις επάνω στις διεθνείς σχέσεις και την επικοινωνία.

2. Μετακόμισε μακριά από την πόλη που γεννήθηκες, έστω και για λίγο 

Ακόμα κι αν αγαπάς την αστική ζωή ή την αίσθηση του χωριού ή ακόμα κι αν ο στόχος σου είναι να κάνεις οικογένεια και να γεράσεις εκεί, επίλεξε κάτι διαφορετικό για λίγο. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο το να μετακομίσεις από την πρωτεύουσα σε μια μικρότερη πόλη, να πας για σπουδές κάπου αλλού ή να βρεις δουλειά σε άλλη πόλη (ή και σε άλλη χώρα!). Μετακόμισε με την πρόθεση να δοκιμαστείς. Πάντα θα μπορείς να γυρίσεις πίσω σε κάτι γνώριμο αργότερα.

ταξιδιωτικοί στόχοι

3. Ταξίδεψε με το αυτοκίνητο για τουλάχιστον 1.500 χιλιόμετρα

Αυτό στην Κύπρο, λόγω κοντινών απόστασεων δεν είναι εφικτό, αλλά μπορείς σε ένα από τα ταξίδια σου στην Ευρώπη να νοικιάσεις αυτοκίνητο. Μη σε φοβίζει το άγνωστο. Έπονται αναμνήσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες! 

4. Επισκέψου έναν εθνικό δρυμό/μνημείο

Ο κόσμος είναι γεμάτος από ξεχωριστές πόλεις και υπάρχουν πολλά συναρπαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις και απίστευτες γεύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις. Υπάρχουν, ωστόσο, το ίδιο όμορφα και γαλήνια μέρη στη φύση να εξερευνήσεις. Βρες μια λίστα με εθνικούς δρυμούς και μνημεία, βγες εκεί έξω και απόλαυσέ τα. Ανέβασέ τα στο Instagram, αλλά μην ξεχάσεις να θαυμάσεις το μεγαλείο που υπάρχει γύρω σου τη δεδομένη στιγμή. 

ταξιδιωτικοί στόχοι

5. Ταξίδεψε με σκοπό να προσφέρεις

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να καταλάβεις τον εαυτό σου και τα πιστεύω σου από το να περάσεις λίγο χρόνο βοηθώντας τους άλλους. Ναι, κι όμως είναι πιθανό να καταφύγεις σε κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Αυτού του είδους η εκδρομή, όμως, δε θα έχει σκοπό τη χαλάρωση. Βοήθησε να χτιστεί ένα σχολείο για ορφανά, τάισε αυτούς που το έχουν ανάγκη ή σκάψε ένα πηγάδι. Ανακάλυψε τι σε κάνει να παθιάζεσαι και αποφάσισε να περάσεις ένα μέρος των διακοπών σου κάνοντας τη διαφορά.

6. Ζήσε σε άλλη χώρα

Είναι πρόκληση να γίνεις κομμάτι μιας άλλης κουλτούρας. Δεν χρειάζεται να είναι για πάντα, αλλά πρέπει να είναι για τόσο ώστε να το αποκαλείς πλέον σπίτι σου. Σπούδασε στο εξωτερικό, κάνε πρακτική άσκηση ή πέρασε ένα καλοκαίρι διδάσκοντας εκεί. Το να μάθεις να προσανατολίζεσαι σε ένα ξένο μέρος (με ή χωρίς γλωσσικά εμπόδια ή συνήθειες της κουλτούρας και της θρησκείας τους) θα σου δώσει ταχύρρυθμα μαθήματα προσαρμοστικότητας και διπλωματίας.

Πηγή 

 

Home