Σοκολάτα: Αυτό είναι το ιδανικό μέρος να την αποθηκεύεις
Το ερώτημα, ωστόσο, είναι ένα: Την αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή το ντουλάπι;
Ο chocolatier, Λουκ Οουεν, έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα πολλών, εξηγώντας τι συμβαίνει με το αγαπημένο γλυκό.
Όπως υποστηρίζει, η θέση της σοκολάτας είναι μέσα στο ντουλάπι, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τη γεύση. Ωστόσο, τι γίνεται όταν η θερμοκρασία «αγγίζει κόκκινο»; Ο Οουεν αναφέρει ότι μόνο τότε επιτρέπεται η αποθήκευση σε ψυγείο, υπογραμμίζοντας πως όταν έρθει η ώρα να την φάμε, θα πρέπει να την αφήσουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.
Για να πειστούμε ότι η γεύση της αλλάζει ανάλογα με τον χώρο αποθήκευσης, προτείνει να βάλουμε ένα κομμάτι από την ίδια σοκολάτα στο ψυγείο και το άλλο στο ντουλάπι και να συγκρίνουμε τις γεύσεις.