Thumbnail

Με ποιό τρόπο η μπανάνα θα σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους; Με ποιό τρόπο η μπανάνα θα σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Μια μπανάνα την ημέρα τη ζάχαρη την κάνει πέρα
Όλοι αγαπάνε τις μπανάνες κι αυτό είναι γεγονός. Είναι το φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα. Ανεβάζει το σίδηρο και είναι σύμφωνα με έρευνες ένα από τα πιο αντικαταθλιπτικά φρούτα.

Γενικότερα, πρόκειται για μια τροφή ιδιαίτερα ωφέλιμη. Κόντραροντας την εσφαλμένη πεποίθηση σύμφωνα με έρευνες η μπανάνα πρέπει να αποφεύγεται επειδή «είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και ζάχαρη», το πιο δημοφιλές κίτρινο φρούτο του κόσμου, ναι μεν είναι πιο γλυκό από πολλά άλλα φρούτα, ωστόσο είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες που σε γεμίζουν ενέργεια και βιταμίνες.

Μαζί με όλα τα όλα οφέλη του, και το λιγότερο ευρέως γνωστό:η μπανάνα σε κάνει να καταναλώνεις λιγότερη ζάχαρη. Όχι μόνο γιατί είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και άρα επιβραδύνει το μεταβολισμό της ζάχαρης, δημιουργώντας αίσθημα κορεσμού.

banana

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της μπανάνας είναι το ότι μπορεί να υποκαταστήσει τη ζάχαρη ή το μέλι στο γάλα, το γιαούρτι σου και σε πολλά γλυκά σου. Η ζεστή ή ψημένη μπανάνα, βγάζει μία γλύκα που κάνει τη ζάχαρη σχεδόν περιττή στο κέικ ή το ψωμί σου. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μπεις στην κουζίνα για να φτιάξεις κάτι γλυκό, επένδυσε στη μπανάνα.  

Πηγή

Home