Υλικά
- 3 κολοκυθάκια (τριμμένα)
- 500 γρ. γαρίδες (αποφλοιωμένες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες)
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι (τριμμένη φρυγανιά)
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 3/4 φλ. γιαούρτι
- χυμό ενός λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
Εκτέλεση
- Ανακατεύεις όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού και την αφήνεις στην άκρη.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα κολοκυθάκια, τις γαρίδες, τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Στη συνέχεια, πλάθεις με τα χέρια σου τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνεις λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύεις τα κεφτεδάκια από γαρίδα και κολοκυθάκια για 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Τα τοποθετείς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρεις με τη σάλτσα γιαουρτιού.