Thumbnail

Γαριδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού Γαριδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού

Μια αλλιώτικη συνταγή, που θα σε ενθουσιάσει
Κεφτέδες με κιμά, έχεις φάει σίγουρα άπειρες φορές. Κολοκυθοκεφτέδες, επίσης. Γαριδοκεφτέδες, όμως, έχεις δοκιμάσει; Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε δεν έχεις παρά να μπεις στην κουζίνα.

Υλικά

  • 3 κολοκυθάκια (τριμμένα) 
  • 500 γρ. γαρίδες (αποφλοιωμένες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες)
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι (τριμμένη φρυγανιά)
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 3/4 φλ. γιαούρτι
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύεις όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού και την αφήνεις στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα κολοκυθάκια, τις γαρίδες, τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  • Στη συνέχεια, πλάθεις με τα χέρια σου τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνεις λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύεις τα κεφτεδάκια από γαρίδα και κολοκυθάκια για 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα τοποθετείς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρεις με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Πηγή 

 

Home