Thumbnail

Ποια βιβλία θα δούμε στη μεγάλη οθόνη αυτόν τον χειμώνα; Ποια βιβλία θα δούμε στη μεγάλη οθόνη αυτόν τον χειμώνα;

Μια αγαπημένη πρακτική του Hollywood είναι να δίνει εικόνα σε best sellers μέσω του κινηματογράφου
Μια αγαπημένη και τις πλείστες φορές πετυχημένη "συνταγή". Ειδικά αυτό το διάστημα, που πέντε πολύσυζητημένες κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων έκαναν ήδη ή θα κάνουν σύντομα πρεμιέρα. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι αυτές. Τώρα, αν θα διαβάσεις πρώτα το βιβλίο ή αν θα δεις πρώτα την ταινία, αυτό από εσένα εξαρτάται.

1. The Jungle Book από τον Rudyard Kipling

Είναι τόσο γνωστό και αγαπημένο αυτό το βιβλίο που φυσικά δεν θα ήταν δυνατό να μη μεταφερθεί στο σινεμά, πολλάκις. Η ιστορία του Μόγλη μάς μιλά για ένα αγόρι που μεγάλωσε ανάμεσα σε λύκους στη ζούγκλα της Ινδίας. Με τη βοήθεια του Baloo (μιας αρκούδας), του Kaa (ενός πύθωνα) και του Bagheera (ενός μαύρου πάνθηρα), ο Μόγλης έμαθε τους νόμους της ζούγκλας και κατάφερε να επιβιώσει απέναντι σε πολλές απειλές.Η πρεμιέρα έγινε στις 19 Οκτωβρίου. 

2. The Girl in the Spider’s Web από τον David Lagercrantz

Μια ευφυής χάκερ που ήταν πάντα το outsider. Ένας δημοσιογράφος με έφεση στον κίνδυνο. Η Lisbeth Salander, το κορίτσι με το τατουάζ, επιστρέφει μπλεγμένη σε μια επικίνδυνη υπόθεση, και μαζί με τον Mikael Blomkvist, έρχονται αντιμέτωποι με ανθρώπους που δεν θα διστάσουν να σκοτώσουν για να προστατέψουν τα μυστικά τους. Η πρεμιέρα έγινε στις 19 Οκτωβρίου. 

3. Mary, Queen of Scots από τον John Guy

Στην πρώτη μεγάλη βιογραφία της Mary Stuart των τελευταίων ετών, ο John Guy δημιουργεί ένα βαθιά προσωπικό πορτραίτο μιας από τις σπουδαιότερες γυναίκες της ιστορίας. Το βιβλίο φέρνει στο φως ντοκουμέντα που επιβίωσαν στο πέρασμα του χρόνου και μας παρουσιάζει μια διαφορετική πλευρά της Mary, της βασίλισσας των Σκοτών. Τα στοιχεία δείχνουν πως πίσω από την ηγεμονίδα με τα ρομαντικά ιδανικά που πέτυχε τους σκοπούς της με θηλυπρέπεια, βρίσκονται διανόηση και πολιτική σκέψη. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 2 Νοεμβρίου. 

4. How the Grinch Stole Christmas! από τον Dr. Seuss

Μια τόσο γλυκιά ιστορία για το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν μπορεί παρά να ζεστάνει ακόμα και την πιο μικρή και κρύα καρδιά. Όπως τα γκι, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τον Άγιο Βασίλη, ο Grinch είναι παράδοση των γιορτών και η ιστορία του είναι το καλύτερο δώρο για μικρούς και μεγάλους. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 9 Νοεμβρίου. 

5. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald από την J.K. Rowling

Ο κόσμος των μάγων, της μαγείας και των muggles μπλέκονται για ακόμα μια φορά στο σίκουελ του βιβλίου (και ταινίας) Fantastic Beasts and Where to Find Them. Ο Newt Scamander έρχεται αντιμέτωπος με τέρατα που απειλούν τις ζωές μάγων και κοινών ανθρώπων. Κάποια από τα τέρατα είναι γνώριμα στους αναγνώστες (και θεατές) του Harry Potter, ενώ άλλα θα ξαφνιάσουν ακόμα και τους πιο ένθερμους αναγνώστες του είδους. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 16 Νοεμβρίου. 

 Πηγή 

 

 

Home