Thumbnail

Σούπα με γλυκοπατάτα και καρότα Σούπα με γλυκοπατάτα και καρότα

Μια εποχική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Τώρα που αλλάζει σιγά-σιγά η εποχή, δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από ένα πιάτο σούπα!

Υλικά

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες
  • 300 γρ. καρότα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 100 γρ. γάλα καρύδας

Για το σερβίρισμα

  • γάλα καρύδας
  • εστραγκόν

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Καθαρίζεις και κόβεις τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ.
  • Αλείφεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Μεταφέρεις σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
  • Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Παράλληλα, ζεσταίνεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
  • Προσθέτεις τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτεις το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Σιγοβράζεις για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείς τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ, χτυπάς τα υλικά μέχρι να έχεις μια λεία σούπα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτεις το γάλα καρύδας και σιγοβράζεις για άλλα 5 λεπτά.
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχεις τα καρυκεύματα.
  • Σερβίρεις με έξτρα γάλα καρύδας και εστραγκόν.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

 

Home