Υλικά
- 500 γρ. γλυκοπατάτες
- 300 γρ. καρότα
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 100 γρ. γάλα καρύδας
Για το σερβίρισμα
- γάλα καρύδας
- εστραγκόν
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Καθαρίζεις και κόβεις τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ.
- Αλείφεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρεις σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
- Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Παράλληλα, ζεσταίνεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
- Προσθέτεις τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα.
- Προσθέτεις το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Σιγοβράζεις για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείς τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Με ένα ραβδομπλέντερ, χτυπάς τα υλικά μέχρι να έχεις μια λεία σούπα.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις το γάλα καρύδας και σιγοβράζεις για άλλα 5 λεπτά.
- Αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχεις τα καρυκεύματα.
- Σερβίρεις με έξτρα γάλα καρύδας και εστραγκόν.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα