Υλικά
Για τη ζύμη
- 280 γρ. νερό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 7 γρ. μαγιά ξηρή
- 50 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 80 γρ. καλαμποκάλευρο
- 460 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 500 γρ. φρέσκες ντομάτες
- 1 κ.σ. βασιλικό
Για τη γέμιση
- 500 γρ. μοτσαρέλα
- 100 γρ. μπέικον
- 100 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ βάζεις το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύεις με ένα σύρμα.
- Προσθέτεις 50 γρ. από το λιωμένο βούτυρο, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάς με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η ζύμη.
- Μεταφέρεις τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτεις με μεμβράνη και αφήνεις 1 ώρα να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αλευρώνεις τον πάγκο εργασίας και ανοίγεις τη ζύμη με τον πλάστη σε διαστάσεις 25x40 εκ. και απλώνεις το μαλακωμένο βούτυρο.
- Τυλίγεις σε ρολό από τη μικρή πλευρά, αλευρώνεις και ανοίγεις με τον πλάστη τόσο ώστε να έχει πάχος 1 εκ.
- Κόβεις στη μέση από τις μεγάλες πλευρές και τα τυλίγεις ξεχωριστά σαν φάκελο. Τα βάζεις σε ταψί, καλύπτεις με πετσέτα και αφήνεις να φουσκώσουν για 1 ώρα.
Για τη σάλτσα
- Τοποθετείς ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζεις το ελαιόλαδο.
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το μπούκοβο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και σοτάρεις 3-4 λεπτά να καραμελώσουν.
- Βάζεις την κέτσαπ, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, ανακατεύεις και σιγοβράζεις για 5-10 λεπτά.
- Προσθέτεις τον βασιλικό, ανακατεύεις και αφαιρείς από τη φωτιά. Αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Λαδώνεις μια φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και απλώνεις τη μια ζύμη.
- Απλώνεις με τα χέρια, κάνεις περιμετρικά ένα γείσο 2-3 εκ. και πιέζεις με τα χέρια.
- Βάζεις τη μισή μοτσαρέλα, το μισό μπέικον, τη μισή σάλτσα και απλώνεις με ένα κουτάλι. Βάζεις τη μισή παρμεζάνα και ψήνεις 25-30 λεπτά.
- Ακολουθείς την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη ζύμη.
- Αφαιρείς και σερβίρεις.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα