Υλικά
- 600 γρ. αλεύρι (σκληρό)
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 12 γρ. ξηρή μαγιά
- 380 γρ. χλιαρό νερό
- 200 γρ. πέστο βασιλικού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Χτυπάς στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο, στη μεσαία ταχύτητα το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά.
- Προσθέτεις το νερό και χτυπάς για 4-5 λεπτά μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Μεταφέρεις το ζυμάρι σε ελαφρά λαδωμένο μπολ και αφήνεις για 1-1,5 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Απλώνεις αλεύρι στον πάγκο εργασίας και ρίχνεις το ζυμάρι. Χωρίζεις σε 3 ίσα μέρη. Κάθε κομμάτι το ανοίγεις με τη βοήθεια του πλάστη σε κύκλο 25-28 εκ. διάμετρο και πάχος 0,5-1 εκ.
- Μοιράζεις το πέστο σε 3 ίσα μέρη και απλώνεις με ένα κουτάλι στα ζυμαράκια.
- Στη συνέχεια, ρολάρεις το κάθε ζυμαράκι από την κοντινή πλευρά προς τη μακρινή, δημιουργώντας ένα ρολό.
- Μεταφέρεις τα τρία ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
- Αφήνεις να φουσκώσουν για 30-60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 230ο C στον αέρα.
- Αλείφεις με ελαιόλαδο κάθε ζυμαράκι και ψήνεις για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Αφαιρείς από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσουν.
- Κόβεις σε φέτες και σερβίρεις με ψιλοκομμένο βασιλικό.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα