Thumbnail

Ψωμί με πέστο Ψωμί με πέστο

Μια εύκολη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Η συνταγή είναι εύκολη και το αποτελέσμα θα σε κάνει να μπεις αρκετές φορές στην κουζίνα για να τη φτιάξεις ξανά και ξανά!

Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι (σκληρό)
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 12 γρ. ξηρή μαγιά
  • 380 γρ. χλιαρό νερό
  • 200 γρ. πέστο βασιλικού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Χτυπάς στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο, στη μεσαία ταχύτητα το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά.
  • Προσθέτεις το νερό και χτυπάς για 4-5 λεπτά μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Μεταφέρεις το ζυμάρι σε ελαφρά λαδωμένο μπολ και αφήνεις για 1-1,5 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Απλώνεις αλεύρι στον πάγκο εργασίας και ρίχνεις το ζυμάρι. Χωρίζεις σε 3 ίσα μέρη. Κάθε κομμάτι το ανοίγεις με τη βοήθεια του πλάστη σε κύκλο 25-28 εκ. διάμετρο και πάχος 0,5-1 εκ.
  • Μοιράζεις το πέστο σε 3 ίσα μέρη και απλώνεις με ένα κουτάλι στα ζυμαράκια.
  • Στη συνέχεια, ρολάρεις το κάθε ζυμαράκι από την κοντινή πλευρά προς τη μακρινή, δημιουργώντας ένα ρολό.
  • Μεταφέρεις τα τρία ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  • Αφήνεις να φουσκώσουν για 30-60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 230ο C στον αέρα.
  • Αλείφεις με ελαιόλαδο κάθε ζυμαράκι και ψήνεις για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Αφαιρείς από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσουν.
  • Κόβεις σε φέτες και σερβίρεις με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

 

Home