Thumbnail

Τρία βιβλία που πρέπει να διαβάσεις Τρία βιβλία που πρέπει να διαβάσεις

Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να το ρίξεις στο διάβασμα
Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό αυτή την εποχή, απ' το να χουχουλιάσεις στον καναπέ ή στο κρεβάτι, παρέα με βιβλίο, αφήνοντας τη φαντασία σου να ταξιδεύσει.

TOBIAS WOLFF: Η χαρά του πολεμιστή και άλλα διηγήματα Μτφρ.: Τάσος Αναστασίου, Γιάννης Παλαβός, Εκδόσεις Ίκαρος

Η ανθολογία συγκεντρώνει δέκα από τα αρτιότερα διηγήματα του κορυφαίου Αμερικανού διηγηματογράφου. Επιλεγμένα από το σύνολο του έργου του, τα κείμενα συνθέτουν ένα γοητευτικό πανόραμα της καθημερινότητας, με τις μικρές χαρές και λύπες της, γεμάτο χιούμορ, ευαισθησία και συγκρατημένη μελαγχολία.

η χαρά του πολεμιστή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ: Ευτυχισμένες οικογένειες, Εκδόσεις Μεταίχμιο

«Οι ευτυχισμένες οικογένειες δεν έχουν μυστικά, αλλιώς δεν είναι ευτυχισμένες». Αυτό ισχυρίζεται ο Άγης Δημητριάδης-Σέραρντ, αν και ζει δύο ζωές. Στο μεταξύ, η οικογένειά του, από τις επιφανέστερες της Αθήνας, περνά δύσκολες ώρες, καθώς ο Ρόμπερτ Σέραρντ, ιδρυτής του ομώνυμου πολυτελούς ξενοδοχείου, βρίσκεται στο στόχαστρο νεαρού φοιτητή που απειλεί να αμαυρώσει τη μνήμη του.

ευτυχισμένες οικογένειες

JOSHUA RUBENSTEIN: Οι τελευταίες ημέρες του Στάλιν Μτφρ.: Μιχάλης Μακρόπουλος, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγκλονιστική αφήγηση του Τζόσουα Ρούμπενσταϊν μάς μεταφέρει πίσω στο δεύτερο μισό του 1952, όταν κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το τέλος του δολοφονικού καθεστώτος του Ιωσήφ Στάλιν. Ο συγγραφέας ρίχνει νέο φως σε γνωστά και άγνωστα γεγονότα εκείνης της δραματικής περιόδου. 

οι τελευταίες μέρες του στάλιν

 

  

Home