Υλικά
Για τις κρέπες
- αλεύρι (περίπου 3 κούπες)
- 3 κούπες γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- λίγο ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 4 μήλα κόκκινα
- 2 μήλα πράσινα
- ⅔ φλιτζ. μαργαρίνη
- ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 σφηνοπότηρο μπράντι
- 1 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Αρχικά φτιάχνεις τη γέμιση για τις κρέπες. Καθαρίζεις τη φλούδα και τα κουκούτσια από τα μήλα. Τα κόβεις σε κυβάκια ή τα τρίβεις σε χοντρό τρίφτη. Τα βάζεις σε μπολ μαζί με το μπράντυ για περίπου μια ώρα. Λιώνεις σε τηγάνι τη μαργαρίνη, ρίχνεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν. Στραγγίζεις τα μήλα και τα ρίχνεις στο τηγάνι να γίνουν όλα ένα μείγμα. Αν χρησιμοποιήσεις καρύδια, τα προσθέτεις και αυτά, και ανακατεύεις.
- Εν συνεχεία, προχωράς στην παρασκευή του χυλού για τις κρέπες. Βάζεις σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάς με σύρμα να ομογενοποιηθούν.Ρίχνεις σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύεις. Αρχικά, βάζεις το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί, ρίχνεις την πρώτη δόση από το μείγμα. Κατεβάζεις σε μέτρια φωτιά και συνεχίζεις με την επόμενη δόση.Τηγανίζεις και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα.
- Γεμίζεις τις κρέπες και τυλίγεις σε τρίγωνο ή πούρο. Πασπαλίζεις με κανέλα και σερβίρεις.