Thumbnail

The haunting of hill house The haunting of hill house

Η νέα σειρά του Netflix που θα σε καθηλώσει
Έκανε πρεμιέρα στα μέσα Οκτωβρίου και αν δεν την έχεις ξεκινήσει ακόμη, μη χάνεις άλλο χρόνο!

Το διάσημο μυθιστόρημα τρόμου της Shirley Jackson, «The Haunting of Hill House», μια από τις καλύτερες ιστορίες που έχουν γραφτεί στη λογοτεχνία τρόμου, έχει ήδη μεταφερθεί δυο φορές στο σινεμά. Η πρώτη ήταν το 1963 με σκηνοθέτη τον Robert Wise, η οποία από πολλούς θεωρείτε και η καλύτερη, πιο ατμοσφαιρική, μεταφορά του βιβλίου, και μια το 1999 από τον Jan de Bont, γεμάτη με ανούσια CGI, κλασσικά πετάγματα και πομπώδη σκηνικά.

Από ό,τι φαίνεται ήρθε η ώρα να το  δούμε να μεταφέρεται και στη μικρή οθόνη, χάρη στο Netflix. Κάτω από την σκηνοθετική ματιά του Mike Flanagan, τον σκηνοθέτη που μας είχε δώσει πέρσι την μεταφορά του «Gerald’s Game» πάλι για το Netflix, αποφασίζει να δώσει τη δική του εκδοχή στο βιβλίο της Jackson.

The Haunting of Hill House»

Η σειρά, δείχνει να ακολουθεί μια διαφορετική ιστορία από εκείνη του βιβλίου, αν και το Netflix και ο σκηνοθέτης υποστηρίζουν πως βασίζεται στην ιστορία της Jackson και τους χαρακτήρες της. Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη της σειράς πρόκειται για μια πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού, πλέον, βιβλίου «The Haunting of the Hill House», και μιλάει για την ιστορία πέντε αδερφών τα οποία μεγάλωσαν στην έπαυλη Hill House, ένα από τα διάσημα στοιχειωμένα σπίτια της Αμερικής. Τώρα, μεγάλοι πια, επανενώνονται μετά την αυτοκτονία της μικρότερής τους αδερφής, η οποία τους αναγκάζει να αντιμετωπίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος τους, κάποια από τα οποία κρύβονται στο μυαλό τους και κάποια άλλα στις σκοτεινές γωνίες του Hill House.

The Haunting of Hill House»

Από το τρέιλερ και μόνο, όλα φαίνονται αρκετά σκοτεινά και καταθλιπτικά. Ο Flanagan δείχνει να έχει πιάσει την ατμόσφαιρα του βιβλίου, και το μόνο που απομένει είναι κατά πόσο θα ικανοποιήσει τους παλιούς φαν της ιστορίας, γιατί τους νέους, τους έχει κερδίσει ήδη. 

Πηγή 

 

Home