Thumbnail

Ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν κατά καιρούς Ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν κατά καιρούς

Και θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου
Όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Από το πώς κάνουμε τους άλλους να αισθάνονται μέχρι το πώς αισθανόμαστε εμείς οι ίδιοι. Πιο κάτω, ακολουθούν 11 τρικ που θα σε βοηθήσουν σε διάφορες φάσεις.

1. Πώς να εντοπίσεις έναν κρυφό θαυμαστή

Έχεις νιώσει ποτέ πως κάποιος σε κοιτάζει κρυφά, αλλά δεν μπορείς να το επιβεβαιώσεις; Την επόμενη φορά που θα σου συμβεί, δεν έχεις παρά να χασμουρηθείς αργά και απολαυστικά. Το χασμουρητό έχει ιδιαίτερα μεταδοτικές ιδιότητες, οπότε αν αυτός ο κάποιος χασμουρηθεί, μπορείς να βεβαιωθείς ότι σε κοίταζε.

2. Πώς να περάσεις μέσα από ένα πλήθος ανθρώπων

Αν χρειαστεί να περάσεις μέσα από ένα ανθρώπινο πλήθος, συγκεντρώσου στο στόχο με τα μάτια σου. Θα εκπλαγείς από το πόσο εύκολα θα τα καταφέρεις. Προσοχή: πιάνει μόνο αν δε φοράς γυαλιά ηλίου και δεν κοιτάς το κινητό σου.

3. Πώς να ηρεμήσεις τον εχθρό σου

Σου έχει τύχει να έχεις άγχος για συνάνηση με κάποιον που σε αντιπαθεί; Αν αισθάνεσαι ότι κάποιος στοχεύει στο να σου επιτεθεί ή να σε κάνει να νιώσεις άβολα, κάθισε δίπλα του. Όταν θα σου απευθύνει το λόγο, θα χρειαστεί να στραφεί προς εσένα, οπότε είτε θα νιώσει ενοχές, είτε η αίσθηση εγγύτητας θα τον αποτρέψει από το να πει πολύ άσχημα πράγματα.

4. Πώς να κάνεις κάποιον να μιλήσει

Όποτε κάποιος μοιάζει να σου κρύβει κάτι, μην τον ρωτάς ξανά και ξανά. Απλώς κοίταξε τον στα μάτια. Η εκτεταμένη οπτική επαφή θα τον κάνει να νιώσει άβολα και ενοχικά με την πιθανότητα να πει ψέματα, έτσι θα πει την αλήθεια.

5. Πώς να πείσεις κάποιον να σου κάνει μια χάρη

Είναι απλό: Αν θέλεις μια έκπτωση, ζήτησε το δωρεάν. Οι άνθρωποι νιώθουν άσχημα να απορρίπτουν την πρώτη φορά, οπότε τη δεύτερη θα είναι πιο καλοί μαζί σου.

TRICKS

6. Μίλησε σε συγκεκριμένο αυτί

Οι λέξεις που ακούμε από το αριστερό αυτί επηρεάζουν το συναίσθημά μας, ενώ οι λέξεις που ακούμε από το δεξί, επηρεάζουν τις λογικές αποφάσεις μας. Επομένως είναι καλύτερα να ρωτήσεις κάτι επαγγελματικό όταν κάθεσαι στα δεξιά κάποιου, ενώ οι εξομολογήσεις σου καλύτερα είναι να φτάνουν στο δεξί αυτί του.

7. Οπτική επαφή

Όποτε κάποιος μας κοιτάει στα μάτια, νιώθουμε ότι μας ακούει με προσοχή. Οπότε, αν κάποιος σου αρέσει και θέλεις να δείξεις ότι τον ακούς προσεκτικά, προσπάθησε να μελετήσεις και να θυμάσαι το χρώμα των ματιών του. Το βλέμμα που θα έχεις, θα έχει αυτό το αποτέλεσμα και θα τους κάνει να σε συμπαθήσουν περισσότερο. 

8. Η αδρεναλίνη του πρώτου ραντεβού

Αν στο πρώτο ραντεβού κάνετε κάτι που θα δημιουργήσει μια έκρηξη αδρεναλίνης, υπάρχει πιθανότητα να αρέσεις περισσότερο στο άτομο με το οποίο θα βγεις. Λούνα παρκ, τρομακτική ταινία ή cart; Όλα αυτά, και αρκετά ακόμα, θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

9. Πες το όνομά τους

Οι άνθρωποι ακούνε το όνομά τους σαν μουσική, οπότε τείνουν να νιώθουν όμορφα και οικεία με τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν αρκετά. Μπορείτε να το δοκιμάσεις με το πρόσωπο που σου αρέσει.

10. Πώς να θυμάσαι πληροφορίες

Όταν μαθαίνεις κάτι που θέλεις να θυμάσαι, πες το σε κάποιον. Αν βρεις κάποιον αρκετά διαθέσιμο, πες κάθε λεπτομέρεια, κι αυτό θα βοηθήσει για να θυμηθείς πιο εύκολα.

11. Το φαινόμενο Snackman

Αυτό το κόλπο έγινε γνωστό χάρη σε ένα διάσημο video που κυκλοφόρησε στο internet, στο οποίο δύο άτομα που τσακωνόντουσαν σε ένα τρένο, σταμάτησαν όταν εμφανίστηκε ένας τρίτος άνθρωπος. Ακούγεται απίθανο, αλλά υπάρχει άλλη μια πληροφορία: ο τρίτος άνθρωπος που ονομάστηκε Snackman, έτρωγε. Φαίνεται πως, χωρίς να το συνειδητοποιούν, οι άνθρωποι ηρεμούν και γίνονται λιγότερο επιθετικοί, παρουσία κάποιου που τρώει.

 Πηγή 

 

Home