Υλικά
- 150 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
- 1/2 φλ. βούτυρο (κομμένο σε καρέ)
- 1/2 φλ. ζάχαρη λευκή
- 1/2 φλ. ζάχαρη μαύρη
- 2 κ.γλ. βανίλια
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. αλεύρι
- 2 κοφτές κ.σ κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 μπάρες σοκολάτα με γέμιση καραμέλα (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
Εκτέλεση
- Λιώνεις σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφήνεις για 5-10΄να κρυώσει.
- Προσθέτεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύεις με σύρμα. Ρίχνεις ένα-ένα τα αυγά να τα "πίνει" το μείγμα.
- Κοσκινίζεις το κακάο με το αλεύρι,τα προσθέτεις και απαλά αναδιπλώνεις το μείγμα, ίσα που να αναμιχθεί το αλεύρι. Τέλος, ρίχνεις ψιλοκομμένες τις μπάρες σοκολάτας με καραμέλα. Απαλά ανακατεύεις.
- Βουτυρώνεις μικρό τετράγωνο ταψάκι 24×24 εκ. και στρώνεις αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αδειάζεις το μείγμα. Ισιώνεις την επιφάνεια.
- Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 25΄. Αφήνεις να κρυώσει τελείως μέσα στη φόρμα.
- Το ξεφορμάρεις όλο μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και το κόβεις σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα