Thumbnail

To μυστικό της ευτυχίας ονομάζεται hygge To μυστικό της ευτυχίας ονομάζεται hygge

Ίσως πρέπει να υιοθετήσεις τη φιλοσοφία των κατοίκων της Δανίας
Μπορεί στη Δανία να επικρατεί ηλιοφάνει μόνο τρεις μήνες τον χρόνο, ωστόσο οι κάτοικοί της ανήκουν στη λίστα με τους πιο ευτυχισμένους στον κόσμο. Πώς γίνεται αυτό;

 Η απάντηση ονομάζεται hygge, μια λέξη που δεν έχει συνώνυμη σε καμία άλλη γλώσσα και είναι μια τάση που αφορά την απόλαυση των απλών πραγμάτων, όπως το να απολαμβάνεις ένα κομμάτι κέικ ή να περνάς το χρόνο σου με φίλους και την οικογένεια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις απλές μικρές χαρές που κάνουν τη ζωή όμορφη και που συνήθως τις προσπερνάμε λόγω των υποχρεώσεων.

Μερικοί κανόνες του hygge

Μην παραμελείς την ατμόσφαιρα

Ένας από τους πιο βασικούς κανόνες του hygge είναι ο φωτισμός το σπιτιού που δίνει ένα απαλό ζεστό και αχνό συναίσθημα στο χώρο. Για να το πετύχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρωματικά κεριά

Ζήσε τη στιγμή

Σε αντίθεση με πολλές σύγχρονες κοινωνίες, οι Δανοί πιστεύουν πως η ζωή δεν πρέπει να εξαρτάται από κανόνες και τελετουργίες και αυτό είναι το πιο απαραίτητο συστατικό της ευτυχίας. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το hygge το να ζούμε τη στιγμή, αντί να ακολουθούμε κανόνες, μας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Να είσαι με τους ανθρώπους που θέλεις

 Η φιλοσοφία του hygge είναι να περνάς  ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου. Και δεν χρειάζεται να έχεις πολλούς ανθρώπους γύρω σου, αρκεί να έχεις αυτούς που πραγματικά αγαπάς. 

hygge

Εμπιστεύσου τη ροή της ζωής

Μην αφήνεις τα πράγματα, τα γεγονότα ή τους ανθρώπους, να σου προκαλούν άγχος. Πάντα κάνεις το καλύτερο που μπορείς και στη συνέχεια απλώς ελπίζεις για το καλύτερο.

Επικεντρώσου στις θετικές πτυχές της ζωής

Άφησε τα αρνητικά συναισθήματα έξω από την πόρτα.

Η ομορφιά αρχίζει στο σπίτι

Οι σκανδιναβικές κατοικίες είναι μίνιμαλ, αλλά ζεστές. Τα φυσικά υλικά προσθέτουν ένα διαχρονικό στοιχείο.

Πηγή 

 

 

Home