Thumbnail

Πώς να ανανεώσεις το σπίτι που νοικιάζεις Πώς να ανανεώσεις το σπίτι που νοικιάζεις

Το ότι είσαι στο ενοίκιο, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις τον χώρο πιο οικείο σε σένα
Όταν νοικιάζεις έναν χώρο, είναι λογικό να μη θες να μπεις στα έξοδα και να επενδύσεις σε ένα σπίτι που δεν είναι δικό σου. Από την άλλη, σίγουρα, δεν θες να μένεις σε ένα σπίτι που δεν αισθάνεσαι άνετα. Οπότε, μπορείς να του δώσεις τη δική σου σφραγίδα, με μερικές πινελιές.

Άλλαξε τα φωτιστικά σου

Προσπάθησε να τα κάνεις ενδιαφέροντα. Μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερο σχήμα ή σχέδιο ή ένα ιδιαίτερο χρώμα. Προσπάθησε να εναρμονίζονται με το υπόλοιπο στιλ του χώρου. Ο φωτισμός θα πρέπει να είναι ήπιος και κατάλληλος για τον κάθε χώρο.

Δώσε χαρακτήρα στα παράθυρα

Κουρτίνες, σκίαστρα, ρολά ή οτιδήποτε μπορεί να πλαισιώσει ένα παράθυρο και να σου παρέχει σκιά, μπορεί να αναβαθμίσει ένα ολόκληρο δωμάτιο δίνοντάς του χαρακτήρα. Το καλό είναι ότι το budget σου δεν χρειάζεται να είναι πολύ υψηλό για να το πετύχεις.

apartment

Εξέτασε την επιλογή μιας ταπετσαρίας

Δεν χρειάζεται να τη βάλεις σε όλο το δωμάτιο. Ούτε καν σε όλο τον τοίχο, μιας και έτσι το κόστος ανεβαίνει. Έστω και ένα μέρος του τοίχου να καλύψεις, η αλλαγή θα φανεί. Προσθέτει προσωπικό στιλ και δεν είναι μια επένδυση που θα βλάψει το πορτοφόλι σου.

Επένδυσε σε καλά έπιπλα

Δεν χρειάζεται όλα σου τα έπιπλα να είναι ακριβά.  Το γεγονός ότι νοικιάζεις ένα σπίτι, δε σημαίνει ότι πρέπει να καταφεύγεις στις φθηνές και ευρείας κατανάλωσης επιλογές. Τα ποιοτικά έπιπλα αξίζουν λίγα χρήματα παραπάνω, αλλά θα σε συντροφεύουν χρόνια. Άσε που αλλάζουν την αισθητική όλου του χώρου. Αν μια πολυθρόνα είναι του γούστου σου και ταιριάζει με το τωρινό σου σπίτι, δύσκολο να μη βρει χώρο και στο μελλοντικό. Μην ξοδεύεις λεφτά σε μη ποιοτικά έπιπλα που θα κρατήσουν μόνο λίγα χρόνια.

Δώσε στοιχεία της προσωπικότητάς σου στο σπίτι σου, βάφοντάς το

Στα περισσότερα σπίτια που νοικιάζονται, οι ιδιοκτήτες δεν έχουν πρόβλημα να κάνεις αλλαγή στο χρώμα των τοίχων. Αρκεί να το επιστρέψεις στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν όταν φύγεις. Είναι σημαντικό ο χώρος σου να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου. Το χρώμα στους τοίχους είναι ένας εύκολος τρόπος να το πετύχεις.

Πηγή 

 

 

Home