Thumbnail

Kέικ καρότου Kέικ καρότου

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη που δεν χρειάζεται ψήσιμο
Σε ποιον δεν αρέσουν τα γλυκά και τα κέικ που φτιάχνονται στα γρήγορα και είναι πεντανόστιμα; Μην το ψάχνεις. Σε όλους αρέσουν. Οπότε, δεν έχεις παρά να φτιάξεις την πιο κάτω συνταγή.

Υλικά

  • 150 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 250 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 5 καρότα (τριμμένα)
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο) 
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • ¼ κ.γ. κάρδαμο (σε σκόνη) 
  • ½ κ.γ. κανέλα (σε σκόνη) 
  • 100 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • χυμό από 3 λεμόνια

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. γιαούρτι 2%
  • ¼ κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάς στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα αμύγδαλα να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια αλλά να μη γίνουν σκόνη.
  • Μεταφέρεις σε ένα μπολ και ανακατεύεις με το ινδοκάρυδο, τις νιφάδες βρώμης, τα τριμμένα καρότα, το τζίντζερ, τις σταφίδες, το κάρδαμο και την κανέλα σε σκόνη. Προσθέτεις το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Καλύπτεις με μεμβράνη τα τοιχώματα και τον πάτο μιας φόρμας για κέικ 10x22εκ.
  • Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα και πιέζεις με μια σπάτουλα να απλωθεί ομοιόμορφα η επιφάνεια του.
  • Καλύπτεις με μεμβράνη την επιφάνεια της φόρμας και τη βάζεις στο ψυγείο.
  • Αφήνεις να σφίξει το μείγμα για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Ξεφορμάρεις και απλώνεις από πάνω του το γιαούρτι.
  • Πασπαλίζεις με την κανέλα και σερβίρεις. 

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

 

Home