Thumbnail

H στάση του σώματος επηρεάζει την ψυχολογία σου H στάση του σώματος επηρεάζει την ψυχολογία σου

Λογικό, αφού το σώμα μας λειτουργεί ως αντανάκλαση των συναισθημάτων που βιώνουμε
Συνήθως, οι απαισιόδοξοι άνθρωποι περπατάνε σκυφτοί, με μαζεμένους τους ώμους. Ενίοτε, μπορεί να σέρνουν και τα πόδια τους. Είναι καλό να ξέρεις πως ο ο καθρέφτης αυτός, που είναι βγαλμένος από τη στάση του σώματος μας και την ψυχική μας διάθεση, λειτουργεί και αντίστροφα. Άρα, είναι στο χέρι σου να αλλάξεις τη διαθεσή σου χάρη στη στάση του σώματός σου.

Δοκίμασε να περπατάς με το κεφάλι ψηλά και με ίσια την πλάτη, κάνοντας μεγάλα βήματα. Έτσι, θα στείλεις στο υποσυνείδητό σου το μήνυμα “όλα θα πάνε καλά”.

Ενώ λοιπόν στέκεσαι όρθια, πρέπει να έχεις την πλάτη ευθεία, τους ώμους τετραγωνισμένους μέχρι το πηγούνι, το στήθος έξω, το στομάχι μέσα, τα πόδια προς τα εμπρός και τα ισχία και τα γόνατα σε μια ουδέτερη θέση. Εάν μπορείς να σχεδιάσεις μια νοητή ευθεία γραμμή από το λοβό του αυτιού σου και μέσα από τον ώμο σου το ισχίο, το γόνατο μέχρι τους αστραγάλους σου, τότε έχεις πετύχει το ιδανικό. Επιπλέον, όταν στέκεσαι όρθια θα πρέπει να αισθάνεσαι ότι το βάρος σου είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο και στα δύο σου πόδια.

body

Είναι σημαντικό στις εποχές που ζούμε να πιστέψουμε ότι όλα θα πάνε καλά και να το στηρίξουμε. Κάθε εμπόδιο είναι μια ευκαιρία για να παλέψουμε με δύναμη και να βγούμε νικητές. Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και εμπειρίες. Δεν είναι τυχαία η φράση “Μη σκύβεις το κεφάλι”.

Πηγή 

 

Home