Thumbnail

Η νέα μας εμμονή θα ακούει στο όνομα "Homecoming" Η νέα μας εμμονή θα ακούει στο όνομα "Homecoming"

Μόνο και μόνο ότι θα δούμε τη Julia Roberts σε έναν άλλιωτικο ρόλο, θα μας κάνει να κολλήσουμε μαζί της
Ο δημιουργός του "Mr. Robot" εξάντλησε τον εαυτό του με τις τρεις σεζόν της σειράς, αλλά ευτυχώς για εμάς και για το Amazon μπόρεσε να επαναφορτιστεί πολύ γρήγορα. Έτσι έγραψε το "Homecoming", μια σειρά που σε πολυπλοκότητα χαρακτήρων, στη μεταξύ τους σύνδεση, στο παιχνίδι με τα χρονικά άλματα και στη σκηνοθετική αντίληψη είναι πολύ κοντά στο "Mr. Robot".

Αν αυτό σε κάνει να σκέφτεσαι "Τότε δεν έχει νόημα να δω το ίδιο πράγμα", πρέπει να αντιληφθείς πως το "Homecoming" έχει εξίσου σημαντικές διαφορές και ένα διαφορετικό τρόπο να σου προσφέρει συγκινήσεις.

Το "Homecoming" δεν έχει καμία κρυψίνοια στον τίτλο του, είναι αυτό που λέει. Επιστροφή στο σπίτι. Όχι το οίκημα, αλλά το σπίτι την πατρίδα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα-πείραμα που διεξάγεται με στόχο να πάρει κρατική χρηματοδότηση. Η εταιρεία Geist έχει στήσει ένα campus τρόπον τινά, όπου φιλοξενεί 18 στρατιώτες κάθε φορά.

Κάθε στρατιώτης μένει εκεί για έξι βδομάδες και ακολουθεί μια θεραπεία με στόχο να ξεπεράσει τα όσα δραματικά βίωσε στον πόλεμο. Μια ψυχολόγος, η Χάιντι Μπέργκμαν, είναι αυτή που επιβλέπει την όλη διαδικασία, αλλά αναφέρεται κάθε μέρα στον διευθυντή της, τον Κολίν. Εκείνη διεξάγει συνεδρίες κάθε μέρα με τους στρατιώτες, ενώ υπάρχει κι ένας έτερος ψυχολόγος, ειδικός στην ψυχολογία καταστάσεων και τα ομαδικά παίγνια.

Homecoming

Αυτό είναι το ένα χρονικό σημείο της ιστορίας. Γιατί υπάρχει κι ένα άλλο που η Χάιντι είναι σερβιτόρα σε ένα από εκείνα τα κλασικά καφέ-εστιατόρια των Αμερικάνων που βρίσκονται πάνω σε περιφερειακές οδούς ή αυτοκινητοδρόμους. Στη μέση αυτής της χρονικής απόστασης, βρίσκεται ένας ερευνητής του υπουργείου Άμυνας, ο οποίος προσπαθεί να συνδέσει μια καταγγελία σχετικά με έναν στρατιώτη τον Γουόλτερ Κρουζ.

Πολύ γρήγορα, αυτά που φαντάζουν στα μάτια μας ως μια κοινωνική σειρά με επίκεντρο το μετατραυματικό στρες, θα μετατραπούν σε κάτι διαφορετικό. Σε μια παράνομη διεργασία η οποία έχει πάψει με αποτυχία και παλεύει να μην αποκαλυφθεί, προσβλέποντας στο να επανακάμψει και να λειτουργήσει ξανά.

Homecoming

Η σειρά του Amazon περνάει από όλο το φάσμα των συνθηκών και μαγνητίζει στοιχεία από όλες τους. Διαθέτει νότες ρομαντισμού, έντονο στοιχείο της συνωμοσίας και της συγκάλυψης, κάτι ψιλά από θρίλερ, ολίγο από νουάρ, σασπένς, είναι ανατρεπτικό από το 3ο κιόλας επεισόδιο, σε προδιαθέτει για κάτι και τελικά δεν στο δίνει ποτέ, αλλά σου δίνει κάτι άλλο, έχει πολύ μικρές δόσεις δραματικής κορύφωσης και κατάπτωσης.

Η Julia Roberts στην πρώτη της σειρά, σύμφωνα με τις κριτικές, είναι απρόσμενα καλή. Είναι πολύ πιο ώριμη και φαίνεται να μπαίνει σε μια νέα φάση ζωής και καριέρας. Στο πλάι της ο Bobby Cannavale που είναι σαν να γεννήθηκε για τέτοιους ρόλους, όπως αυτός στο "Homecoming", του φαινομενικά δυναμικού και επικίνδυνου, αλλά στην πράξη δειλού και φανφάρα. Την τριάδα συμπληρώνει ο Stephan James στον ρόλο του στρατιώτη, που η δική του περίπτωση οδηγεί στην αποκάλυψη του τι σημαίνει τελικά "Homecoming".

Πηγή 

Home