Υλικά
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 180 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 4 μέτρια αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 40 γρ. κακάο (κοσκινισμένο) + έξτρα για τη λαδόκολλα
Για τη διακόσμηση
- ξυλάκια για παγωτό
- λευκή σοκολάτα (λιωμένη)
- χρυσή ζαχαρη
- μαύρη ζάχαρη
- αστεράκια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζεις τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το οποίο το τοποθετείς πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
- Ανακατεύεις με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρείς το μπολ από τη φωτιά και προσθέτεις μέσα τη ζάχαρη, ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Έπειτα ρίχνεις μέσα στο μπολ, ένα- ένα τα αυγά ανακατεύοντας. Προσθέτεις τη βανίλια.
- Στη συνέχεια προσθέτεις το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα) ενσωματώνοντάς τα καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
- Τέλος, προσθέτεις τα επιπλέον 150 γρ. ψιλοκομμένης σοκολάτα και ανακατεύεις για πολύ λίγο. Καλό θα ήταν το μείγμα να είναι κρύο για να μην λιώσει η σοκολάτα.
- Σε ένα ταψί 20x30 εκ. (ή 26 εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) βάζεις λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
- Βουτυρώνεις και πασπαλίζεις με κακάο τη λαδόκολλα.
- Ρίχνεις το μείγμα και ψήνεις στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
- Το αφήνεις να κρυώσει, το κόβεις σε τριγωνακια και τοποθετείς ένα ξυλάκι από κάτω.
- Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζεις τη λιωμένη σοκολάτα. Κάνεις μια μικρή τρύπα μπροστά και απλώνεις τη σοκολάτα πάνω στα “δεντράκια” σε ό,τι σχήμα και σχέδιο θέλεις.
- Πασπαλίζεις από πάνω με τα διακοσμητικά ζαχαρωτά.