Thumbnail

O Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει φιλέτο αρνί με πικάντικη μαρμελάδα φράουλας O Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει φιλέτο αρνί με πικάντικη μαρμελάδα φράουλας

Μια συνταγή για να το «παίξεις» master chef στους καλεσμένους σου
Ένα πιο ασυνήθιστο πιάτο σε περίπτωση που «σπαζοκεφαλιάζεις» πώς θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Μια συνταγή που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη ως οικοδέσποινα, για μια βραδιά με καλό κρασί και εγκάρδια παρέα.

Υλικά

  • 4 φιλέτα αρνί
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 1 κουταλιά βούτυρο 
  • 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι (σε κόκκους) 
  • 1 κουταλάκι πράσινο πιπέρι (σε κόκκους)
  • 1 κουταλάκι  μαύρο πιπέρι (σε κόκκους)
  • 1 ½ ποτήρι φρέσκες φράουλες  
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  •  3 κουταλιές μέλι  
  • αλάτι

Εκτέλεση
Πρώτα σπάζεις τους κόκκους πιπεριών στο μπλέντερ. Μετά περνάς τα φιλέτα από το ασπράδι και ύστερα από τα πιπέρια, για να κολλήσουν σε όλες τις πλευρές. Αλατίζεις και ψήνεις σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αποκτήσουν μια ομοιόμορφη κρούστα. Βάζεις τα φιλέτα στον φούρνο στους 200oC και ψήνεις για 15 λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα,  ρίχνεις τις φράουλες μαζί με το κονιάκ και αφήνεις να μαρανθούν καλά και να κατεβάσουν τα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτεις το μέλι και αφήνεις χρόνο να δέσει η μαρμελάδα σας. Σερβίρεις με σαλάτα από σπανάκι. 

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου στη σελίδα 

Home