Thumbnail

Πώς θα φτιάξεις μια γεμιστή βασιλόπιτα Πώς θα φτιάξεις μια γεμιστή βασιλόπιτα

Με κακάο, φιστίκια Αιγίνης και cranberries
Ακολούθησε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για να φτιάξεις μια αλλιώτικη βασιλόπιτα. Είναι καιρός, άλλωστε, για μια αλλαγή.

Υλικά

Για τη βασιλόπιτα

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 250 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)  
  • 5 αυγά (μέτρια) 
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. κακάο
  • 200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη) 
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ. cranberries

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  • Βουτυρώνεις και αλευρώνεις μία φόρμα, με αποσπώμενη βάση 25 εκ.
  • Βάζεις στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάς με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνεις το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το αλάτι.
  • Χαμηλώνεις ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνεις σιγά- σιγά το μείγμα με το αλεύρι.
  • Ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα.
  • Στη συνέχεια, χωρίζεις το μείγμα σε τρία ίσα μέρη και στο ένα από τα τρία ρίχνεις το κακάο, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, τα φιστίκια Αιγίνης και τα cranberries.
  • Ανακατεύεις καλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζεις το μισό λευκό μείγμα στη φόρμα, το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια, και σηκώνεις 2 εκατοστά γύρω-γύρω. Από πάνω ρίχνεις το μείγμα με τα υλικά της γέμισης, το απλώνεις ώστε να ισομοιραστεί, και στο τέλος ρίχνεις το υπόλοιπο λευκό μείγμα.
  • Βάζεις το φλουρί!
  • Ψήνεις στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
  • Βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει.
  • Σερβίρεις με τη ζάχαρη άχνη.

Πηγή 

 

 

Home