Stute Pork Fillet:Το χοιρινό κρέας και η διατροφική του αξία
Πόσο θρεπτικό είναι το χοιρινό κρέας και ποια είναι τα λιγότερο λιπαρά κομμάτια; Παρόλο που το λίπος του είναι αρκετό, είναι «ορατό» πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί, σε αντίθεση με το λίπος του μοσχαρίσιου κρέατος το οποίο είναι κυρίως ενδομυϊκό και δεν μπορεί να αφαιρεθεί.
Η περιεκτικότητα σε λίπος στο χοιρινό ποικίλλει ανάλογα με το είδος του ζώου, αλλά και με το κομμάτι του κρέατος που επιλέγουμε. Τα πλέον άπαχα κομμάτια χοιρινού, είναι το φιλέτο (ψαρονέφρι), ορισμένα κομμάτια από το μπούτι, καθαρισμένα όσο γίνεται καλύτερα από το λίπος.
Μέρη από το μπούτι και οι μπριζόλες από σπάλα έχουν μέτρια περιεκτικότητα σε λίπος. Οι μπριζόλες λαιμού, τα λουκάνικα και τα αλλαντικά μπορεί να περιέχουν έως και 50% λίπος. Πάνω από 50% κορεσμένο λίπος, περιέχουν οι πανσέτες και φυσικά το μπέικον.