Thumbnail

Ένα λαχανικό με αντιγηραντικές ιδιότητες και σύμμαχος της καλής ζωής Ένα λαχανικό με αντιγηραντικές ιδιότητες και σύμμαχος της καλής ζωής

Μας κρατά υγιείς τον χειμώνα και είναι πεντανόστιμο
Η πιο κρύα εποχή του χρόνου μας καλοσωρίζει σιγά σιγά και εμείς θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας προκειμένου να προετοιμαστούμε γι’ αυτό. Συχνό φαινόμενο της αλλαγής του καιρού είναι άλλωστε οι συχνές ασθένειες που κάνουν την εμφάνισή τους και απειλούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Οπότε, τι καλύτερο από μια καλή διατροφή η οποία θα μπορέσει να ενισχύσει τον οργανισμό μας αλλά και να τον θωρακίσει από τυχών ιώσεις. Με ένα πολύ συγκεκριμένο λαχανικό λοιπόν μπορούμε να μείνουμε υγιείς τον χειμώνα.

Ποιο είναι αυτό;

 

Το λαχανικό, που είναι και ιδιαίτερα νόστιμο, είναι το μανιτάρι.

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, που τα κάνει μια καλή επιλογή για μαγείρεμα τον χειμώνα. Δεν έχουν λιπαρά, είναι χαμηλά σε νάτριο, σε θερμίδες και δεν έχουν χοληστερόλη.  Ακόμη, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ μας προστατεύουν από την γήρανση και δίνουν ώθηση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

μανιτάρια

Όλα αυτά μας χρειάζονται για την εποχή του κρυώματος και της γρίπης. Ακόμη, είναι πηγή σεληνίου, ενός αντιοξειδωτικού που συνδέεται με την γνωστική λειτουργία, μειώνει τα προβλήματα του θυρεοειδούς και βοηθά στην γονιμότητα.

μανιτάρια

Πλούσιο σε βιταμίνη Β, χαλκό και κάλιο, τα μανιτάρια είναι τέλεια για τον χειμώνα, ειδικά σε σούπες, βραστά και ζυμαρικά. Ακόμη, μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας. Κάποιες ποικιλίες μανιταριών, μάλιστα, περιέχουν μια υδατοδιαλυτή φυτική ίνα που βελτιώνει την χοληστερόλη και την υγεία της καρδιάς.  

Πηγή

Home