Έξυπνα κόλπα για να κερδίζεις χρόνο στην κουζίνα
Η Stephanie Hinton, δημοφιλής σεφ στην Αυστραλία, μας αποκαλύπτει τα μυστικά, που έκαναν τη δική της καθημερινότητα πιο εύκολη.
Βάζεις τον σκόρδο τελευταίο στο φαγητό
Αν η συνταγή σου προϋποθέτει σκόρδο, η Stephanie Hinton προτείνει να τον κόψεις στην αρχή, αλλά να τον προσθέσεις τελευταίο στο φαγητό. Έτσι δεν θα καεί όταν τον προσθέσεις στο καυτό λάδι, θα λιώσει γρηγορότερα και θα είναι και ελαφρύτερο για το στομάχι σου.
Τσιγαρίζεις γρήγορα το κρεμμύδι
Θέλεις να φτιάξεις καραμελωμένα κρεμμύδια στα γρήγορα; Προσθέσε μαγειρική σόδα στη διαδικασία. Πρόσεξε μόνο την ποσότητα, γιατί η υπερβολή μπορεί να επηρεάσει τη γεύση.
Μην καθαρίζεις όλα τα λαχανικά
Στις συνταγές που χρησιμοποιείς λαχανικά, όπως καρότα ή παντζάρια, γλιτώνεις χρόνο αφήνοντάς τα με τη φλούδα τους. Εννοείται ότι πρώτα θα τα έχεις πλύνει και στεγνώσει πολύ καλά!
Ξεπάγωμα στα γρήγορα
Σήμερα θέλεις να φτιάξεις μια συνταγή με βάση το κρέας, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως από την κατάψυξη; Κανένα πρόβλημα. Το βάζεις σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς και το τοποθετείς σε ανοξείδωτο κατσαρολάκι, το οποίο έχεις γεμίσει με νερό και έχεις αφήσει να ζεσταθεί -προσοχή, όχι να βράσει- πάνω στο μάτι. Μην ξεχάσεις το δοχείο να είναι ανοξείδωτο, αφού η θεωρία λέει ότι το κρέας ξεπαγώνει πιο εύκολα στο μέταλλο, παρά στο ξύλο ή την πορσελάνη.
Κόψε και παγώσε τα λαχανικά
Η προετοιμασία βοηθά πάντα. Γι’ αυτό, αν θέλεις να έχεις έτοιμα τα λαχανικά σου, την επόμενη φορά κόψε τα από νωρίς και κατάψυξε τα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και όταν θέλεις να φτιάξεις smoothies. Πάγωσε τις μπανάνες που έχεις κόψει σε κομματάκια και θα τις έχεις έτοιμες για το επόμενο θρεπτικό ποτό σου.
Ξεχώρισε το ασπράδι από τον κρόκο
Πόσο εύκολα μπορεί να γίνει αυτό; Μ΄ένα πλαστικό, καθαρό μπουκάλι: «Ρουφήξε» τον κρόκο, πιέζοντας το μπουκάλι και ξεχωρίσε τον από το ασπράδι με μια κίνηση.
Μακαρόνια στο τηγάνι
Γιατί να περιμένεις το νερό να βράσει; Τηγάνισε τα μακαρόνια σε ένα τηγάνι που θα έχεις γεμίσει με κρύο νερό και το οποίο θα τοποθετήσεις σε δυνατή φωτιά. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα βράσουν γρήγορα τα μακαρόνια, αλλά δεν θα κολλήσουν και μεταξύ τους.