Thumbnail

To Netflix παραδίδει μαθήματα σεξουαλικής αγωγής To Netflix παραδίδει μαθήματα σεξουαλικής αγωγής

Η νέα σειρά «Sex Education» έρχεται για να καθηλώσει
Το 2019 μπήκε με…το δεξί για το Netflix, το οποίο κάνει ένα ολοκαίνουριο ξεκίνημα της νέας χρονιάς με ακόμα πιο υποσχόμενες παραγωγές, που έρχονται για να συναρπάσουν.

Η πλατφόρμα streaming από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου παρουσίασε νέες τηλεοπτικές σειρές που υπόσχονται να καθηλώσουν το κοινό και να…γαργαλίσουν ακόμα περισσότερο τη διάθεση, ανάλογα με κάθε γούστο.

Μια από τις σειρές που πρόκειται να κάνει αίσθηση είναι το «Sex Education», το οποίο είναι διαθέσιμο στο Netflix από τις 11 Ιανουαρίου.

Η ιστορία μας συστήνει τον Otis, έναν κοινωνικά άγαρμπο παρθένο έφηβο – κοινώς «φλώρος» - που έχει την ατυχία να είναι γιος μιας σεξολόγου, που συνεχώς αναλύει τη προσωπική ζωή του ίδιου, αλλά και των φίλων του. 

Η Μέιβ από την άλλη, είναι μια από τις ωραίες του σχολείου. Όχι όμως απ΄αυτές τις ωραίες που δημιουργούν κλίκες. Δεν της αρέσει τίποτα από τα συνηθισμένα άσχημα που συναντά κανείς σε ένα ιδιωτικό σχολείο και δη στην ηλικία των 16-17 ετών.

Sex Education

Ο Otis και η Μέιβ είναι από τα λίγα πραγματικά έξυπνα άτομα του σχολείου. Ένα περίεργο περιστατικό τούς φέρνει κοντά και ξεκινάνε μια επιχείρηση. Ο Otis με τη βοήθεια της συμμαθήτριας του, δημιουργούν μια κλινική σεξολογίας, στην οποία οι συνομήλικοί του έρχονται για να λύσουν τα “προβλήματά” τους.

Ουσιαστικά, σε ένα σχολείο στη Βρετανία, βλέπουμε τη σταδιακή μετάβαση από την εφηβεία στην προενηλικίωση. Εκεί όπου η ροπή προς τη σωματική απόλαυση, η υποταγή στη λίμπιντο δεν είναι απλώς κάτι φαντασιακό, αλλά περνάει σε πράξη.

Η Gillian Anderson μιμείται ουσιαστικά τον σεξομανή κύριο David Duchovny. Κάνει σεξ με διαφορετικό άντρα κάθε μέρα, δεν θέλει με τίποτα σχέση, ζει χωρίς ταμπού και επιτρέπει στον γιο της να γίνεται μέρος αυτής της… δοσοληψίας της.

Sex Education

Δημιουργός του «Sex Education», μιας από τις πιο καλές μαύρες κωμωδίες που έχει βγάλει ποτέ το Netflix, είναι η Laurie Nunn, ενώ σ’ αυτήν πρωταγωνιστούν οι Asa Butterfield (The Space Between Us) και Gillian Anderson (The X Files).

sex education netflix

Ουσιαστικά, το Sex Education έχει μια δόση τεράστιας αλήθειας, από την οποία ένας νέος μπορεί να πάρει μαθήματα. Πάνω απ΄όλα γιατί καταφέρνει να απενεχοποιήσει μια σειρά από ταμπού που κατατρύχουν την σεξουαλική ωρίμανση του κάθε ατόμου. 

Home