Thumbnail

Ποιος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς; Ποιος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς;

Δες το βίντεο που δήλωνε σε ηλικία των 13 ετών πως το ίνδαλμά του ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ
Καμιά φορά, η ίδια η ζωή σχεδιάζει για εμάς τα πιο απρόβλεπτα "σενάρια". Πού να το φανταζόταν ο 13χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς όταν δήλωνε πως το είδωλό του ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ, ότι 7 χρόνια αργότερα θα σημείωνε νίκη εναντίον του στους "16" του Αυστραλιανού Open. Τίποτα, όμως, δεν φαίνεται ακατόρθωτο για τον νεαρό τενίστα.

Συγκινημένος, μετά τη χθεσινή του νίκη, δήλωσε πως δεν υπήρχαν λόγια για να περιγράψει όλα αυτά που ένιωθε εκείνη τη στιγμή. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να αναφερθεί για άλλη μια φορα με θαυμασμό για τον Ρότζερ Φέντερερ, τον άνθρωπο που θαύμαζε από έφηβος και αποτέλεσε για εκείνον πηγή έμπνευσης! 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από μικρός ξεχώριζε για το ταλέντο του στο τένις με συνεχείς διακρίσεις και εξαιρετικές επιδόσεις. Γεννημένος τον Αύγουστο του 1998, μεγάλωσε σε αθλητικό περιβάλλον και με τους δυο γονείς του να ασχολούνται με τον τομέα του τένις. Κάποιος θα πρότρεχε να πει πως η μετέπειτα πορεία του, ήταν μονόδρομος. Ο Στέφανος όμως, εκτός από το γνήσιο ταλέντο, επιδεικνύει πραγματικό πάθος γι' αυτό που κάνει, καθώς είναι εμφανές πως κανείς δεν του επέβαλλε τα δικά του "θέλω". Ήταν κάτι που ο ίδιος ήθελε να ακολουθήσει, με τη μητέρα του, πρώην πρωταθλήτρια τένις της Σοβιετικής Ένωσης και μέλος της ομάδας του Fed Cup της Σοβιετικής Ένωσης, να είναι περήφανη, όπως και ο όλος ο ελληνισμός, για την πορεία του. 

tsitsipas

«Οι γονείς μου ήταν μέσα στον χώρο του τένις, αφού ο πατέρας μου τελείωσε τη Γυμναστική Ακαδημία στην Αθήνα και η μητέρα μου ήταν επαγγελματίας τενίστρια, και στη συνέχεια σχολιαστής αγώνων τένις. Και οι δύο δούλευαν στον Αστέρα της Βουλιαγμένης ως προπονητές και εκεί ήταν που ξεκίνησαν όλα» έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Τσιτσιπάς. «Ξεκίνησα στα γήπεδα του Αστέρα, στην ηλικία των τριών ετών, αλλά όχι τόσο σοβαρά. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήμουν σχεδόν όλη μέρα εκεί και καμιά φορά έπαιζα τένις», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο πρωτότοκος από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. «Με τον αµέσως επόµενο αδελφό µου, τον Πέτρο, διατηρούσαµε πάντα πολύ στενή σχέση, καθώς έχουµε µόνο δύο χρόνια διαφορά. Είναι το alter ego µου και η παρέα µου στις βραδινές εξόδους. Είναι γενναίος και µεγάλο ταλέντο στο τένις. Από µικρός δεν φοβόταν τίποτα. Ακολουθεί ο 11χρονος Παύλος, το µέλος της οικογένειας µε τη πιο θετική ενέργεια. Είναι χαρισµατικός και όµορφος, γι' αυτό και τον φωνάζουµε ''Μπραντ Πιτ''. Η Ελισάβετ είναι η τζούνιορ της παρέας και καθότι η µικρή µας, την έχουµε χαϊδεµένη. Αγαπά τον χορό, µας θαυµάζει και θέλει να µας µοιάσει. Είµαστε µια δεµένη οικογένεια που ο ένας ενδιαφέρεται για τον άλλον. Οφείλω πολλά στον πατέρα µου, που από τα 12 µου εγκατέλειψε κάθε άλλη ασχολία προκειµένου να βρίσκεται συνεχώς µαζί µου. Ευτυχώς, υπάρχει κατανόηση από τους υπόλοιπους... Τα αδέλφια µου µεγαλώνουν έχοντας ουσιαστικά τον πατέρα τους µακριά», είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Thema people».

tsitsipas

Για τον Στέφανο, το τένις είναι η ζωή του, αυτό αγαπά. Ζητούμενο του να αποτελέσει πρότυπο όχι μόνο ως αθλητής, αλλά και ως άνθρωπος. Εννοείται πως είναι φιλόδοξος και στόχος του είναι η κορυφή. Το μόνο που "αγκάθι" σε αυτή την πορεία είναι ότι δεν περνάει όσο χρόνο θα ήθελε με την οικογένεια και τους φίλους του. Ωστόσο, είναι συνειδητοποιημένος πως για να το κατορθώσει αυτό, χρειάζεται να κάνει θυσίες και να είναι απόλυτα στοχοπροσηλωμένος. Και μέχρι στιγμής, όλα του τα όνειρα "μπαίνουν" στη θέση τους. 

 

Διάβασε επίσης 

Χωρίς παρουσιαστή τα φετινά Όσκαρ

Φρενίτιδα προκάλεσαν τα γυρίσματα του «La Casa De Papel» στη Φλωρεντία (Βίντεο)

 

 

 

Home