Thumbnail

Αυτούς τους τύπους ανθρώπων πρέπει να τους αποφύγεις Αυτούς τους τύπους ανθρώπων πρέπει να τους αποφύγεις

Για το δικό σου καλό
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στο περιβάλλον σου που λειτουργούν χειριστικά προς εσένα ή γενικότερα έχουν αρνητική επίδραση στην καθημερινότητά σου. Δες πιο κάτω 4 τύπους που καλό θα ήταν να αποφεύγεις και σε περίπτωση που υπάρχουν στη ζωή σου, αφού αναλογιστείς πώς σε επηρεάζουν, φρόντισε να απαλλαγείς από αυτούς... το συντομότερο!

Ο χειριστικός

Εάν συναναστρέφεσαι με χειριστικούς ανθρώπους, δεν χρειάζεται να σου πούμε εμείς τι θα συμβεί στο τέλος. Θα σε κάνουν ό,τι θέλουν και το χειρότερο είναι ότι δεν θα μπορείς να ξεφύγεις. Και αυτό γιατί η χειραγώγηση έχει πολλές μορφές και μπορείς να μην αντιληφθείς καν ότι έχει πέσει θύμα της. 

Ο κουτσομπόλης

Σίγουρα, όλοι λίγο ή πολύ έχουμε μπει σε αυτό τριπάκι. Άλλο, όμως, να πεις κάτι στην κολλητή σου για κάποιον κοινό γνωστό και άλλο να έχεις να αντιμετωπίσεις έναν άνθρωπο που έχει κάνει το κουτσομπολιό... επάγγελμα. Κάποιον που ξέρει τα πάντα για τους άλλους και τα μεταφέρει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Να ξέρεις πως αν κουτσομπολεύει κάποιον με τον οποίο κάνει παρέα, το ίδιο θα κάνει και με σένα. 

Διάβασε εδώ: 7 τύποι ανθρώπων που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου μέχρι τα 30 

Ο υπερβολικά συναισθηματικός

Το να είσαι συναισθηματική, δεν είναι κακό. Εκείνος, όμως, που μιλάει συνέχεια για το συναίσθημα, συνήθως δεν κάνει τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση και μένει στα λόγια. Οι άνθρωποι αυτοί συζητάνε τόσο πολύ για αυτά που νιώθουν, που στο τέλος χάνουν την ικανότητά τους να λύσουν το πρόβλημα. Αυτός δεν είναι παραγωγικός και υγιής τρόπος ζωής.

Αυτός που ασκεί συνέχεια κριτική

Ό,τι και αν κάνεις, δε θα σταματήσει ποτέ να σου ασκεί κριτική. Στην τελική, θα σου ρουφάει τόση ενέργεια, που θα σε κάνει να νιώθεις εξάντληση.Άρα, αντιλαμβάνεσαι πως το τελευταίο που θες είναι κάποιον που να κριτικάρει κάθε σου βήμα και κίνηση. 

Διάβασε εδώ: Με ποιους πρέπει να επιδιώξεις να συνεργαστείς 

 

Πηγή 

Home