Πώς να φτιάξεις ψητά καρότα με σκόρδο και παρμεζάνα

Υλικά

  • 3 μεγάλα καρότα (καθαρισμένα και κομμένα)
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1/4 της κούπας παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 2 κουταλιές σκόρδο (σε σκόνη)
  • 2 κουταλιές αποξηραμένο μαιντανό 1
  • /2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι
  •  
  • Για το ντιπ γιαουρτιού 
  • 1/3 της κούπας γιαούρτι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι σκόρδο (σε σκόνη)
  • 1 κουταλιά αποξηραμένο μαιντανό
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • πιπέρι
  • νιφάδες καυτερής πιπεριάς

Διάβασε εδώ: Μπισκότα βρώμης με σοκολάτα και μπανάνα 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το λάδι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτεις τα καρότα και ανακατεύεις ώστε το μείγμα να τα καλύψει καλά.
  • Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ψήνεις για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να γίνονται τραγανά. Στο ενδιάμεσο, μπορείς να τα γυρίσεις να ψηθούν από παντού.
  • Όσο τα καρότα ψήνονται, ανακατεύεις το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα υλικά για το dressing. Αφήνεις τα καρότα να κρυώσουν και σερβίρεις με το dip. 

Διάβασε ακόμη: Αλμυρές κρέπες με τυρί και μπεσαμέλ 

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ