Thumbnail

Πώς να φτιάξεις ψητά καρότα με σκόρδο και παρμεζάνα Πώς να φτιάξεις ψητά καρότα με σκόρδο και παρμεζάνα

Το τέλειο σνακ για να παρακολουθήσεις μια ταινία, αντί για τα ανθυγιεινά πατάκια
Πόσα σακουλάκια πατατάκια έχεις καταναλώσεις παρακολουθώντας σειρές και ταινίες; Άπειρα; Δεν είσαι η μόνη. Τώρα, όμως, έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις κάτι πιο υγιεινό. Φτάνει να αφιερώσεις 25 λεπτά από τον χρόνο σου.

Υλικά

  • 3 μεγάλα καρότα (καθαρισμένα και κομμένα)
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1/4 της κούπας παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 2 κουταλιές σκόρδο (σε σκόνη)
  • 2 κουταλιές αποξηραμένο μαιντανό 1
  • /2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι
  •  
  • Για το ντιπ γιαουρτιού 
  • 1/3 της κούπας γιαούρτι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι σκόρδο (σε σκόνη)
  • 1 κουταλιά αποξηραμένο μαιντανό
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • πιπέρι
  • νιφάδες καυτερής πιπεριάς

Διάβασε εδώ: Μπισκότα βρώμης με σοκολάτα και μπανάνα 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το λάδι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτεις τα καρότα και ανακατεύεις ώστε το μείγμα να τα καλύψει καλά.
  • Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ψήνεις για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να γίνονται τραγανά. Στο ενδιάμεσο, μπορείς να τα γυρίσεις να ψηθούν από παντού.
  • Όσο τα καρότα ψήνονται, ανακατεύεις το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα υλικά για το dressing. Αφήνεις τα καρότα να κρυώσουν και σερβίρεις με το dip. 

Διάβασε ακόμη: Αλμυρές κρέπες με τυρί και μπεσαμέλ 

Πηγή 

Home