Πώς να φτιάξεις ψητά καρότα με σκόρδο και παρμεζάνα
Το τέλειο σνακ για να παρακολουθήσεις μια ταινία, αντί για τα ανθυγιεινά πατάκια
Υλικά
- 3 μεγάλα καρότα (καθαρισμένα και κομμένα)
- 3 κουταλιές λάδι
- 1/4 της κούπας παρμεζάνα (τριμμένη)
- 2 κουταλιές σκόρδο (σε σκόνη)
- 2 κουταλιές αποξηραμένο μαιντανό 1
- /2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι
- Για το ντιπ γιαουρτιού
- 1/3 της κούπας γιαούρτι
- 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
- 1 κουταλάκι σκόρδο (σε σκόνη)
- 1 κουταλιά αποξηραμένο μαιντανό
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- πιπέρι
- νιφάδες καυτερής πιπεριάς
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το λάδι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτεις τα καρότα και ανακατεύεις ώστε το μείγμα να τα καλύψει καλά.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ψήνεις για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να γίνονται τραγανά. Στο ενδιάμεσο, μπορείς να τα γυρίσεις να ψηθούν από παντού.
- Όσο τα καρότα ψήνονται, ανακατεύεις το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα υλικά για το dressing. Αφήνεις τα καρότα να κρυώσουν και σερβίρεις με το dip.