Thumbnail

Τι κάνει και πώς είναι σήμερα το gay ζευγάρι που απέκτησε τρίδυμα με παρένθετη μητέρα (Φώτο) Τι κάνει και πώς είναι σήμερα το gay ζευγάρι που απέκτησε τρίδυμα με παρένθετη μητέρα (Φώτο)

Η ιστορία του Ελληνοκύπριου, Christo Menelaou είχε κάνει το γύρο του κόσμου και είχε συγκινήσει τους πάντες
O Christo Menelaou, με καταγωγή από την Κύπρο και συγκεκριμένα την Πόλη Χρυσοχούς, και ο σύντροφός του Theo, έγινε το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στον κόσμο, που απέκτησε τρίδυμα. Η ιστορία τους είχε κάνει το γύρο του κόσμου το 2016, με τα διεθνή Μέσα να κάνουν λόγο για μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες κάνοντας προσπάθειες να αποκτήσουν οικογένεια.

Το ζευγάρι - που ζει μόνιμα στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής - απέκτησε το 2016 τρίδυμα μέσω παρένθετης μητέρας. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Christo και ο Theo θεωρούνται και οι δυο βιολογικοί γονείς των παιδιών, καθώς για τη γονιμοποίηση των ωαρίων χρησιμοποιήθηκε το DNA και των δυο παρόλο που ήρθαν στον κόσμο με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας.

μενελάου

«Όταν είσαι gay, κάνεις τη σκέψη ότι δεν θα μπορείς να γίνεις γονιός ανεξαρτήτως πόσο θα το ήθελες. Είναι πολύ δύσκολο να γίνεις δεκτός για υιοθεσία και ερχόμαστε πάντα δεύτεροι μετά τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα βρίσκαμε μία γυναίκα που θα ήθελε να γίνει παρένθετη για ένα ομόφυλο ζευγάρι» δήλωνε το 2016 ο Ελληνοκύπριος Christo.

christo menelaou

Σήμερα, σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά τον ερχομό του Joshua, της Zoe και της Kate, το ζευγάρι εξακολουθεί να ζει στην Πρετόρια και να έχει μια απόλυτα φυσιολογική ζωή, απολαμβάνοντας όμορφες καθημερινές στιγμές κοντά στα τρία παιδιά τους.

Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες ο Christo Menelaou ανέβασε τρυφερά στιγμιότυπα με τα τρία παιδιά του στον παιχνιδότοπο, τα οποία συνόδεψε με την εξής λεζάντα: «Οικογένεια».

christo menelaou

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town το 2016 και μόλις δυο μήνες μετά τον ερχομό των τρίδυμων παιδιών του, ο Christo Menelaou μίλησε αποκλειστικά στον Παντελή Παναγιώτου για την έντονη επιθυμία του ίδιου και του συντρόφου του να γίνουν γονείς, αλλά και το πόσο ευτυχισμένοι είναι που τα κατάφεραν.

μενελάου

christo menelaou

 

christo menelaou

christo menelaou

Διαβάστε αυτούσια την συνέντευξη εδώ

Ήθελες πολύ να γίνεις μπαμπάς;

Ναι! Τα παιδιά είναι για μένα ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει σ’ αυτό τον κόσμο. Μου έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή. Όταν αντιμετωπίζεις μια δυσκολία ή έχεις μια άσχημη μέρα, η σκέψη και μόνο των παιδιών σου σε κάνει να αισθάνεσαι αυτομάτως καλά. Η μυρωδιά τους, το χαμόγελό τους, το άγγιγμά τους… Όλα!

Πώς πήρατε την απόφαση να προχωρήσετε στην απόκτηση παιδιών μέσω παρένθετης μητέρας;

Με τον Theo, τον σύντροφό μου, θέλαμε πάντα να αποκτήσουμε παιδιά γι’ αυτό και εξετάζαμε το ενδεχόμενο υιοθεσίας. Ήταν, όμως, μια χρονοβόρα διαδικασία. Μια κοπέλα, λοιπόν, μας μετέφερε μέσω ενός φίλου την πρόθεσή της να γίνει παρένθετη μητέρα και να φέρει στον κόσμο τα παιδιά μας.

Η εξασφάλιση των σχετικών αδειών, ώστε να γίνετε δεκτοί ως γονείς, πόσο εύκολη υπόθεση ήταν;

Ήταν αρκετά δύσκολη η διαδικασία, αφού πρώτα θα έπρεπε να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Μας πήρε δύο χρόνια μέχρι να τα διευθετήσουμε όλα.

Τα τρίδυμα, πώς προέκυψαν;

Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν στις προθέσεις μας να αποκτήσουμε τρία παιδιά. Απλώς, ήρθαν κι εμείς τα υποδεχτήκαμε με μεγάλη μας χαρά, βλέποντας την οικογένειά μας να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο…

Γνώριζες από πριν τη γυναίκα που θα έφερνε στον κόσμο τα παιδιά σας;

Προηγουμένως, όχι. Τώρα πια, όμως, και ιδιαίτερα μετά τη γέννηση των παιδιών, την ξέρω προσωπικά και είμαστε φίλοι.

Η οικογένεια και οι κοντινοί σας άνθρωποι, πώς αντιμετώπισαν την απόφασή σας; Τη δέχτηκαν αμέσως ή τους πήρε καιρό;

Ήταν πολύ χαρούμενοι και την αποδέχτηκαν αμέσως. Τόσο, η οικογένεια του Theo -ο οποίος κατάγεται από τη Νότιο Αφρική- όσο και η δική μου οικογένεια στην Κύπρο. Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε τέτοιου είδους δυσκολίες ή αντιδράσεις. Εξάλλου, δεν χρειάστηκε να πάρουμε από κάποιον έγκριση, από την στιγμή που εμείς το είχαμε ήδη αποφασίσει.

Θες να πεις ότι ο κόσμος στην Πρετόρια, όπου ζείτε, είναι τόσο εξοικειωμένος και ανοικτός σε θέματα ομοφυλοφίλων;

Οι άνθρωποι στην Αφρική, μπορεί να σε χαιρετάνε, να σου μιλούν και να συναναστρέφονται μαζί σου, όμως έχουν δυστυχώς την κακή συνήθεια να σε κατηγορούν πίσω από την πλάτη σου. Ειδικά, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, άνω των 45, σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός ότι δυο άντρες μπορεί να έχουν μια σχέση ή να είναι παντρεμένοι. Ως κοινωνία, όμως, θα έλεγα πως είναι αρκετά ανοικτή…

Με τον σύντροφό σου, πόσα χρόνια είστε μαζί;

Είμαστε μαζί εννέα χρόνια και παντρεμένοι τα τελευταία τέσσερα. Το να αποκτήσουμε παιδιά ήταν μια κοινή απόφαση. Το θέλαμε και οι δυο πολύ. Οπότε, το να γίνει μια τόσο δυνατή επιθυμία μας πραγματικότητα, μόνο χαρά μπορεί να μας δώσει.

Η ζωή σας, πόσο πολύ άλλαξε μετά τον ερχομό των παιδιών;

Το μυαλό μας βρίσκεται συνέχεια στα τρία μας παιδιά, τον Joshua, την Kate και την Zoe. Ουσιαστικά, δεν κοιμόμαστε πλέον…

Επειδή η είδηση της απόκτησης των τριδύμων σας μέσω παρένθετης μητέρας, έκανε τον γύρο του κόσμου, να υποθέσω ότι επιθυμείτε να γίνετε παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα ομόφυλα ζευγάρια, ακόμα και στην Κύπρο;

Εννοείται! Λαμβάνουμε καθημερινά πολλά e-mails από ανθρώπους ανά το παγκόσμιο, οι οποίοι μας ευχαριστούν για το παράδειγμα που δώσαμε, ενώ πολλοί νέοι, ομοφυλόφιλοι άνδρες, μου λένε ότι το παράδειγμά μας τους δίνει δύναμη και θάρρος. Ξέρεις κάτι; Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις να περάσεις προς τα έξω, ότι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό και όχι παρεξηγημένο ή ανώμαλο.

Με τον σύντροφό σου, έχετε σκεφτεί πώς θα θέλατε να είναι μελλοντικά η ζωή σας με τα τρία παιδιά;

Γενικά, δεν κάνω σχέδια για το μέλλον. Η κάθε μέρα είναι μια καινούρια αρχή. Θα ήθελα, όμως, να είμαστε καλά για να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας, προσφέροντας τους την καλύτερη μόρφωση, σε ένα ιδανικό περιβάλλον χωρίς διακρίσεις.

 

Home