Thumbnail

Γιατί και ο Άγιος Βαλεντίνος θέλει την ταινία του! Γιατί και ο Άγιος Βαλεντίνος θέλει την ταινία του!

Προτάσεις από ταινίες κατάλληλες για την πιο ερωτική μέρα του χρόνου
Θες να κλάψεις, να συγκινηθείς, να γελάσεις; Να την παρακολουθήσεις με το ταίρι σου πίνοντας το αγαπημένο σας λευκό κρασί, με φίλους και ποπ κορν ή με μοναδική συντροφιά τον καναπέ σου, την κουβερτούλα, άντε και το σκυλί σου;

Ότι και αν αποφασίσεις, σου έχουμε προτάσεις από ταινίες κατάλληλες για την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Για να την γιορτάσεις ή να την απομυθοποιήσεις. Η επιλογή είναι δική σου.

 

City of Angels

Προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1998, έκανε τεράστια επιτυχία, έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Τραγουδιού και έγινε τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Μια ιστορία αγάπης, που δύσκολα θα σε αφήσει ασυγκίνητο. Η Meg Ryan στο ρόλο μιας επιτυχημένης καρδιοχειρουργού και ο Nicolas Cage που υποδύεται έναν άγγελο ο οποίος επισκέπτεται τους ετοιμοθάνατους και τους μεταφέρει στη μεταθανάτιο ζωή, ερωτεύονται, χωρίς εκείνη να γνωρίζει αρχικά την πραγματική του ταυτότητα. Τι θα γίνει όμως όταν εκείνος κληθεί να πάρει την πιο σημαντική απόφαση της ζωής του; Θα απαρνηθεί την αιωνιότητά για χάρη της;

 

Love Actually

Η ταινία που συγκαταλέγεται στη λίστα με τις κλισέ ταινίες που πρέπει να δεις τα Χριστούγεννα. Κάθε Χριστούγεννα. Εμείς όμως σε προκαλούμε να το κάνεις το βράδυ του Αγ. Βαλεντίνου, αφού ουσιαστικά είναι μια ευχάριστη, ερωτική κωμωδία με φόντο το Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, η οποία θα σε κάνει να χαμογελάσεις ή και να γελάσεις, παρακολουθώντας δέκα διαφορετικές ιστορίες ανάμεσα σε πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους με τη βοήθεια του έρωτα.

Love Actually

Brokeback Mountain

Μία βαθιά συγκινητική, ερωτική ιστορία αγάπης που υπερβαίνει εποχές, χώρες, φύλα, η οποία κέρδισε όσκαρ σκηνοθεσίας, σεναρίου και μουσικής, αγγίζοντας τις καρδιές του ακομπλεξάριστου κοινού. Μέσα από μια ανθρώπινη ιστορία αγάπης, με πρωταγωνιστές τους Heath Ledger και Jake Gyllenhaal, γίνεται μια προσπάθεια απενοχοποίησης του ομόφυλου έρωτα, ακόμη και όταν αυτός αφορά σε δύο άντρες καουμπόηδες –πρότυπα ανδρισμού. Αν και η μοναξιά και απομόνωση στο Brokeback Mountain, συμβάλλει στο να ενδώσουν στον έρωτα τους, επιστρέφοντας, αναγκάζονται να τον απαρνηθούν και να υποκριθούν.

Brokeback Mountain

 

Dirty Dancing

Αποκλείεται να μην το έχεις δει εάν είσαι άνω των 25 ετών. Εάν όμως ισχύει κάτι τέτοιο, μη χάνεις χρόνο. Το ''Dirty Dancing'', είναι το νεανικό μιούζικαλ με το love story-εμμονή για γενιές και γενιές γυναικών, το οποίο προβλήθηκε στον κινηματογράφο τον Αύγουστο του 1987. Ο Patrick Swayze κατάφερε μέσα από αυτήν την ταινία να γίνει ο απόλυτος γυναικείος πόθος. Ποια δε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση της Jennifer Grey, κατά την διάρκεια εκείνου του παθιασμένου χορού «Time of my life»!

La La Land

Μια  σερβιτόρα που ονειρεύεται να γίνει διάσημη ηθοποιός και ένας πιανίστας της τζαζ που θέλει να φτάσει ψηλά και να γίνει αναγνωρίσιμος μουσικός. Δύο ταλαντούχοι νέοι με βιοποριστικές δυσκολίες, οι οποίοι όμως δεν σταματούν να κυνηγούν τα όνειρα τους, συναντιούνται στο Λος Άντζελες και ερωτεύονται. Θα καταφέρει άραγε να επιβιώσει η αγάπη τους στην σκληρή και κυνική πραγματικότητα των συνεχών απογοητεύσεων και της απόρριψης; Μια υπέροχη, ρομαντική ταινία μιούζικαλ, χωρίς μελοδραματισμούς, με τους Ryan Gosling και Emma Stone.

La La Land

Notting Hill

Μια βρετανική αισθηματική κομεντί, παραγωγής 1999, με πρωταγωνιστές το επιτυχημένο δίδυμο Julia Roberts και Hugh Grant, που θα σου κρατήσει ευχάριστη συντροφιά το βράδυ του Αγ. Βαλεντίνου, ακόμη και αν την βλέπεις σε επανάληψη. Ένας άσημος ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού βιβλιοπωλείου, συναντάει τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο μιας διάσημης Αμερικανίδας ηθοποιού. Παρά το γεγονός ότι εκείνη ανταποκρίνεται, οι δύο τους πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσουν πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί και κρατηθεί ζωντανή μια σχέση μεταξύ τους. Μπορεί όμως και να τα καταφέρουν;

 

Ghost

Μια αισθηματική, δραματική ταινία φαντασίας, παραγωγής 1990, με τους Patrick Swayze και Demi Moore που πρέπει να δεις μόνον εάν θες να σπαταλήσεις μερικά χαρτομάντηλα, σκουπίζοντας τα δάκρυα σου. H ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ερωτευμένου ζευγαριού, που επιστρέφοντας στο σπίτι, δέχεται την επίθεση ενός κλέφτη. Ο σύζυγος δολοφονείται και παγιδεύεται στη γη ως φάντασμα. Όταν συνειδητοποιεί ότι ο θάνατός του δεν ήταν ατύχημα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να προειδοποιήσει την αγαπημένη του για τον κίνδυνο που διατρέχει. Μόνο που εκείνη δεν μπορεί να τον δει ή να τον ακούσει…ίσως όμως μπορεί να τον νιώσει. Η ταινία έγινε τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, λαμβάνοντας μάλιστα πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας στις κατηγορίες Πρωτότυπου Σεναρίου και Β' Γυναικείου Ρόλου.  

Pretty Woman 

Ο έρωτας, ο πραγματικός έρωτας, δεν σταματάει μπροστά σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και καθωσπρεπισμούς. Αυτό ακριβώς αποδεικνύεται στην ρομαντική αυτή ταινία με τους Richard Gere στο ρόλο ενός επιτυχημένου επιχειρηματία και της Julia Roberts, σε εκείνον της ιερόδουλης. Οι δυο τους ερωτεύονται έντονα και…η συνέχεια επι της μεγάλης οθόνης των k-cineplex, τη νύχτα του Αγ. Βαλεντίνου. Μια ταινία που αρχικά θα γυριζόταν ως σκοτεινό δράμα για την πορνεία, με την πρωταγωνίστρια να είναι εθισμένη στα ναρκωτικά και το ρομάντζο να έχει άδοξο τέλος. Ευτυχώς όμως που τα σκηνοθετικά πλάνα άλλαξαν και η ιστορία κατέληξε σε πιο ευχάριστα μονοπάτια.

Γιατί και ο Αγ. Βαλεντίνος θέλει την ταινία του!

Γιατί και ο Αγ. Βαλεντίνος θέλει την ταινία του! 

Sweet November

Μια αγαπημένη ερωτική ιστορία, συγκινητική και βαθιά συναισθηματική, με ανθρώπινη προσέγγιση. Οι «ήρωες» είναι άνθρωποι που θα μπορούσες να συναντήσεις στην καθημερινότητα σου και να τους ερωτευθείς - ιδίως εάν έμοιαζαν με τον Keanu Reeves και την Charlize Theron. Ένας όμορφος κι εργασιομανής διαφημιστής, αποφασισμένος να πετύχει οικονομικά κι επαγγελματικά, γνωρίζει μια όμορφη, έξυπνη κι αντισυμβατική γυναίκα που από επιλογή, συζεί κάθε μήνα και με διαφορετικό άντρα, χωρίς να συνδέεται με κανέναν από αυτούς, συναισθηματικά. Τα πλάνα και των δύο  μετά τη γνωριμία τους θα αλλάξουν, με κάποιους όμως παράγοντες να αποτελούν δυσβάσταχτα εμπόδια που πάνε ενάντια στον έρωτα τους.

The War Of The Roses

Σε περίπτωση που θες να διακωμωδήσεις ή να μηδενίσεις τη σημασία του γάμου ή έστω του έρωτα, επέλεξε αυτήν την κυνική κομεντί, που μπορεί να σε κάνει να μετανιώσεις τη μέρα που παντρεύτηκες. Έπειτα από 18 χρόνια έγγαμου βίου, οι Ρόουζ –Michael Douglas και Kathleen Turner, αποφασίζουν να χωρίσουν. Κανένας όμως δεν θέλει να αφήσει το σπίτι όπου μένουν. Κι έτσι ξεσπά ένας αμείλικτος πόλεμος, με μικρές φάρσες, που καταλήγουν όμως σε μακάβριες πράξεις εκδίκησης.  

Home