Thumbnail

Οι αποχρώσεις του γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού Οι αποχρώσεις του γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού

Το χρώμα που ταιριάζει με κάθε στιλ
Το γκρι αποτελεί μια καλή επιλογή για να διακοσμήσεις όλους τους χώρους του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα ταιριάζει με τα περισσότερα στιλ διακόσμησης. Εφάρμοσε το και δώσε στα δωμάτια σου μια νέα πνοή…

1. Υπάρχουν εκατοντάδες αποχρώσεις του γκρι – από το ψυχρό πάτωμα από μπετόν  που δίνουν μια  νεφελώδη αίσθηση, μέχρι τις ζεστές ιστορικές αποχρώσεις του δωματίου που δημιουργούν βάθος. Για το γραφείο η το στούντιο σου, μπογιάτισε διαφορετικές επιφάνειες με ελαφρά διαφοροποιημένους τόνους για να δώσεις στον χώρο μια ήρεμη ατμόσφαιρα σε στιλ βιομηχανικού χώρου. Με τα μοντέρνα έπιπλα, το γραφείο και τη βιβλιοθήκη, ενσωμάτωσε διακοσμητικά στοιχεία που θα αποπνέουν το συγκεκριμένο στιλ.

2. Απάλυνε ένα απλό λευκό χώρο, προσθέτοντας διακοσμητικά αντικείμενα σε ένα μείγμα διαφορετικών σχημάτων και σχεδίων. Τοποθέτησε αντικείμενα στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους για να δημιουργήσεις την εντύπωση μιας μονοκόμματης όψης με μοντέρνα χαρακτηριστικά. Συνδύασε τα με διακοσμητικά αντικείμενα σε καθαρές γραμμές, και πρόσθεσε απλώς λίγες πινελιές με διαφορετική υφή. Βάζα, κορνίζες, έργα τέχνης είναι οι πρωταγωνιστές. 

3. Στην είσοδο του σπιτιού σας, κάνε την υπέρβαση και αποχωρίσου πολλά από τα αντικείμενα, έπιπλα και διακοσμητικά που δεν ταιριάζουν με την πιο πάνω τάση και φιλοσοφία. Ξέβαψε τις γυαλιστερές επιφάνειες από τους τοίχους και τρίψε το παλιό ψαροκόκαλο παρκέ για να ζωντανέψει. Έχε υπόψη σου πάντα ότι το γκρι ταιριάζει απόλυτα με σκούρα χρώματα όπως η ξύλινη επένδυση στο τοίχο και η απόχρωση στο παράθυρο. Τα δυο υφασμάτινα σκαμπό τελειώνουν τη «μινιμάλ» άποψη. 

Οι αποχρώσεις του γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού

4. Δημιούργησε μια εντυπωσιακή αντίθεση, συνδυάζοντας το γκρι σε όλες του τις αποχρώσεις, με το ξύλο και με μια πινελιά λευκού. Στο υπνοδωμάτιο χρησιμοποίησε μια «πολύπλοκη» κεφαλαριά από φτιαγμένη από φίνο ύφασμα, και διατήρησε τον υπόλοιπο χώρο ανάλαφρο και φωτεινό. Εξισορρόπησε το ύφος, προσθέτοντας ξύλινα έπιπλα μέσα στο δωμάτιο, όπως την επένδυση στους τοίχους και το καρυδί κρεβάτι με τα κομοδίνα. Κάνε τους συνδυασμούς που σου αρέσουν και στα λευκά είδη και διαμόρφωσε έναν χώρο που θα σου προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση.  

5. Δώσε περισσότερο ενδιαφέρον σε ένα γκρι δωμάτιο, «αφήνοντας» κομψά αντικείμενα πεταγμένα και στοιβάζοντας διαφορετικής υφής επιφάνειες.  Όπως σε κάθε χρώμα, υπάρχουν πολλοί τόνοι και αποχρώσεις, και όλες προσφέρουν παραλλαγές στη διάθεση. Στο καθιστικό, στο χώρο χαλάρωσης, πρέπει να έχει όσο πιο πολύ ελαφρούς τόνους. Ο τριθέσιος καναπές με το ξύλινο παρκέ, τη μοντέρνα πολυθρόνα και τις περιμετρικές βιβλιοθήκες προσθέτουν μια αίσθηση φρεσκάδας.

Οι αποχρώσεις του γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού

6. Μία πολύ καλή βάση για να παίξεις στον χώρο αλλά και ένας τρόπος να κάνεις το χώρο σου ατμοσφαιρικό και μοντέρνο, είναι να δημιουργήσεις την απόλυτη γωνιά διαβάσματος και δημιουργίας. Πρόσθεσε σε αυτό αρκετά ανοιχτόχρωμα στοιχεία, για παράδειγμα σε καπέλα φωτιστικών, τραπεζάκια, βάζα και άλλα διακοσμητικά. Ολοκλήρωσε το σκηνικό με το λευκό χρώμα το οποίο θα χρησιμοποιήσεις σε δύο μεγάλες επιφάνειες  του χώρου σου, όπως τη βιβλιοθήκη. Το δερμάτινο daybed, μια όμορφη παραφωνία, είναι η πινελιά της τελειότητας.

7. Η  ταπετσαρία σε γκρίζο-μαύρο απόχρωση δημιουργεί ένα χαλαρό αλλά ταυτόχρονα πολυτελές φόντο σε αυτή την open-plan τραπεζαρία. Συνδύασε λούστρο, γυαλί και ξύλο και μπρούντζο με ντελικάτες λεπτομέρειες για να δημιουργήσεις μια αίσθηση sophistication χαμηλών τόνων. Τίποτα άλλο δεν αντιπροσωπεύει την ηρεμία και τη γαλήνη με τον ίδιο τρόπο, όπως το γκρι μωσαϊκό πάτωμα. Το κρεμαστό φωτιστικό αντιπροσωπεύει ακράδαντα τη 50s δεκαετία. 

8. Το γκρι αν το χρησιμοποιήσεις ως βάση στους τοίχους, θα δώσει έντονο contrast χρωμάτων με τα έπιπλα και θα έχεις πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε σχέση με έναν συνηθισμένο λευκό τοίχο. Ο συνδυασμός 2 διαφορετικών τόνων γκρι στο ίδιο δωμάτιο – πιο σκούρο κάτω και πιο ανοιχτό στο πάνω μέρος – δίνουν περισσότερο βάθος και κομψότητα σε μια διαχρονική γωνιά. Για μια πιο σύγχρονη διακόσμηση, προτίμησε τον συνδυασμό των δύο αυτών με μπρούντζο και χρυσό, όπως η κονσόλα με γυαλί και το μεταλλικό κρεμαστό φωτιστικό. Για πιο ήπια αποτελέσματα και για εσένα που σου αρέσουν οι γήινες αποχρώσεις, διάλεξε μια πολυθρόνα σε μπεζ βελούδινο ύφασμα. 

Οι αποχρώσεις του γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού

Οι αποχρώσεις του γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού

Οι αποχρώσεις του γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού

Οι αποχρώσεις του γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού

Οι αποχρώσεις του γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού

 

Home