Thumbnail

Το Netflix αποσύρει το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ «Root Cause» Το Netflix αποσύρει το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ «Root Cause»

Ύστερα από αντιδράσεις 
Μια από τις μεγαλύτερες ψηφιακές πλατφόρμες streaming που έχουν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια είναι το Netflix.

Τηλεοπτικές παραγωγές, ταινίες και ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται στη λίστα, με πολλές από αυτές να γίνονται σημείο αναφοράς τόσο για την ποιότητα όσο και για το περιεχόμενό τους.

Μια από αυτές τις παραγωγές που δεν πέρασε απαρατήρητη είναι και αυτή του ντοκιμαντέρ με τίτλο Root Cause».

Ο λόγος επειδή υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες οδοντιατρικών ενώσεων. Το Netflix απέσυρε το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ από την πλατφόρμα του και έσβησε κάθε ίχνος ύπαρξής του από τον ιστότοπο του.  

Το φιλμ που φέρει την υπογραφή ενός Αυστραλού κινηματογραφιστή στοιχειοθετεί την άποψη ότι οι απονευρώσεις προκαλούν καρκίνο, καρδιακά νοσήματα και άλλες σοβαρές χρόνιες ασθένειες, και ότι ο ιδανικός τρόπος αντιμετώπισης ενός χαλασμένου ή μολυσμένου δοντιού είναι η αφαίρεσή του.   

Μια από τις μεγαλύτερες ψηφιακές πλατφόρμες streaming που έχουν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια είναι το Netflix.

Η ταινία εμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2019 στην πλατφόρμα και αμέσως συνάντησε την αντίθεση των μεγαλύτερων οδοντιατρικών ενώσεων των ΗΠΑ, οι οποίες σε κοινή επιστολή τους σημείωναν ότι η διατήρηση του ντοκιμαντέρ στην πλατφόρμα βλάπτει σοβαρά το κοινό σπέρνοντας παραπληροφόρηση σχετικά με απολύτως ασφαλείς θεραπευτικές επεμβάσεις όπως η απονεύρωση.   

Η επιστολή στάλθηκε και σε άλλες πλατφόρμες streaming, όπως η Apple, το Amazon και το Vimeo, οι οποίες πάντως εξακολουθούν να περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους την ταινία.   

Δες το trailer εδώ

 

Πηγή

Home