Thumbnail

10 ιδέες για να κάνεις το σαλόνι σου ακόμα πιο φωτεινό 10 ιδέες για να κάνεις το σαλόνι σου ακόμα πιο φωτεινό

Φέρε τον ήλιο στο σαλόνι σου
Η αίσθηση του φυσικού φωτός μέσα στο σπίτι, μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την διάθεση. Οι φωτεινές μέρες που το σπίτι γεμίζει με το φως του ήλιου (και βιταμίνη D) έχουν τη δύναμη να ανεβάσουν και να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα θετική διάθεση.

Κάποια σπίτια είναι πολύ φωτεινά και δεν χρειάζονται παρεμβάσεις. Υπάρχουν άλλα, όμως, που δεν έχουν όσο φυσικό φως θα ήθελαν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα σπίτι είναι σκοτεινό. Σίγουρα η κατασκευή του παίζει ρόλο, αλλά πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να επιτρέψεις στο φυσικό φως να εισχωρήσει.

φυσικό φώς mylife

Πρώτα εξασφάλισε ότι έχεις κάνει τα απαραίτητα: έχεις χρησιμοποιήσει ανοιχτά χρώματα στους τοίχους σας, δεν χρησιμοποιείς βαριές και σκούρες κουρτίνες, δεν έχεις τοποθετήσει βαριά και σκούρα έργα τέχνης στους τοίχους. Επίσης αν τα τζάμια είναι βρώμικα, καθάρισέ τα – θα δείς μεγάλη διαφορά.

Η αίσθηση του φυσικού φωτός μέσα στο σπίτι, μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την διάθεσή σας. Οι φωτεινές μέρες που το σπίτι γεμίζει με το φως του ήλιου (και βιταμίνη D) έχουν τη δύναμη να σας ανεβάσουν και να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα θετική διάθεση.

Αν έχεις εξασφαλίσει τα παραπάνω και συνεχίζεις να μην είσαι ικανοποιημένη με το φυσικό φως του χώρου, τότε πρέπει να δράσεις λίγο διαφορετικά.

Τοποθέτησε καθρέφτες ή κρεμάστε τους από τον τοίχο. Όχι μόνο έναν, αλλά πολλούς. Βάλε έναν μεγάλο καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο – έτσι θα διπλασιάσεις το φυσικό φως.

Πηγή

 

Home